Davni promašaj Liverpoola sada je želja Arsenala: Topnici nude 50 miliona eura
Dominic Solanke mogao bi u januaru preći u redove Arsenala i to za 50 miliona eura.

Solanke na cijeni

Davni promašaj Liverpoola sada je želja Arsenala: Topnici nude 50 miliona eura

E. Ganibegović

Arsenal je u pohodu na šampionsku titulu u Engleskoj, no na zimu se planira i pojačati. Posebno se odnosi to na ofanzivni dio tima.

Londonski Arsenal danas je s 2:0 bio bolji od Brightona u 17. kolu Premier lige i ponovo skočio na vrh tabele s 39 bodova.

Iako se nalaze u vrhu Premiershipa i plasirali su se u osminu finala Lige prvaka, čelnici Arsenala žele da se tim dodatno osnaži u zimskom prijelaznom roku.

Otočki Metro prenosi kako se na meti Arsenala nalazi Dominic Solanke, 26-godišnji napadač Bournemoutha.

Navodno su Topnici za njegove usluge spremni ponuditi 50 miliona eura Trešnjicama, a za ugovor koji ga s ovim klubom veže do ljeta 2027. godine.

Bivši reprezentativac Engleske (ima jedan nastup) ove je sezone u Premier ligi postigao osam golova na 16 nastupa, a ima i jednu asistenciju.

Oglasi

Podsjetimo, Solanke je dijete Chelseaja, iz ovog tima bio je na posudbi u Vitesseu, a kao slobodan igrač 2017. godine otišao je u Liverpool. 

Dominic Solanke bio je promašaj Liverpoola

Ovaj 26-godišnji fudbaler na Anfield je stigao 2017. godine, ali pod palicom Jurgena Kloppa nije se pretjerano naigrao u dresu Liverpoola i uslijed brojnih špekulacija na kraju je prodan 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nova destinacija mladog engleskog reprezentativca postao je tada Bournemouth koji je tražio napadača nakon što je Jermain Defoe sve dogovorio sa Glasgowom, a za njegove usluge Liverpool je dobio 19 miliona funti.

Može se reći da su Redsi napravili pravi potez, pošto je Solanke na Anfield stigao bez plaćenog obeštećenja iz Chelseaja, a za vrijeme epizode u Liverpool je postigao jedan gol, i to u Kupu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi