Već danima se šuška o senzacionalnom transferu Dominika Livakovića! Destinacija: "Riznica zlata"
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Vijest koja stiže kao iznenađenje

Već danima se šuška o senzacionalnom transferu Dominika Livakovića! Destinacija: "Riznica zlata"

Admin Čaušević

Dominik Livaković je ljetos prešao iz Dinama u Fenerbahce, a prije nekoliko dana Turci su u javnost plasirali vijest koja zvuči senzacionalno i predstavlja pravu transfer bombu, ali je nekako prošla nezapaženo u Hrvatskoj, ali i regionu.

Već danima se šuška o potencijalnom odlasku Livakovića iz Fenerbahcea i to nakon svega jedne sezone u Istanubulu. Moguća destinacija je svojevrsna riznica zlata za sve fudbalere.

Ako neka liga, a da to nisu Premiership ili La Liga može privući bilo kojeg igrača na svijetu onda je to definitivno prvenstvo Saudijske Arabije, nove obećane zemlje za sve one koji hljeba zarađuju od fudbala.

Sada turski mediji pišu da su Saudijci naciljali i Livakovića. Za sjajnog Hrvata je zainteresovan jedan od najatraktivnijih tamošnjih klubova - Al Nassr.

Navodno je Livaković postao prva meta Al Nassra te ga prema tvrdnjima Turaka Saudijci vide kao idealnu zamjenu za "veterana" Davida Ospinu.

Oglasi

Al Nassr je prije nekoliko dana ispao iz azijske Lige prvaka i to krivicom domaćeg golmana Al-Najjara pa i nije iznenađenje što se traži pouzdaniji čuvar mreže jer je Ospina duži period povrijeđen.

Ono čime klub iz Rijada može pridobiti Livakovića je zasigurno novac, ali i nekoliko vrhunskih igrača koje ima u svojim redovima.

Livaković će kroz desetak dana putovati na saudijsko polustrvo jer Vatrene od 22. do 26. marta očekuje nastup na Winsunited Cupa u UAE-u.

Kao što je poznato osim Cristiana Ronalda, najpopularnijeg igrača svijeta, za Al Nassr od bivših evropskih zvijezda još nastupaju Sadio Mane i Marcelo Brozović, dok je tu u Aymeric Laporte.

Podsjećanja radi, Livaković je u Fenerbahce stigao iz Dinama za 6.65 miliona eura te je sa istanbulskim Kanarincima potpisao petogodišnji ugovor.

Popularni Livi će sigurno sezonu završiti na golu Fenerbahcea, zatim će na Evropsko prvenstvo u Njemačku s Hrvatskom, a poslije toga ko zna... Saudijskom novcu je teško reći ne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi