Fenerbahce slavio u Belgiji, ali će Livaković će dobro zapamtiti nepromišljenost Turaka!

Džeko ušao sa klupe

Fenerbahce slavio u Belgiji, ali će Livaković će dobro zapamtiti nepromišljenost Turaka!

Admin Čaušević

Siguran trijumf, možda i lakše od očekivanog, ostvario je Fenerbahce u prvom meču osmine finala Konferencijske lige. Turski predstavnik je u gostima sa 0:3 pobijedio belgijski Royale Union.

Utakmica na Lotto Parku bila je na kratko prekinuta već na samom startu. Razlog je bakljada navijača Fenerbahcea, a morali su reagovati i vatrogasci.

Međutim, potez navijača Fenerbahcea je bio zaista nepromišljen pošto su baklje bacali na dio terena gdje se nalazio Dominik Livaković pa je hrvatski golman mogao nastradati.

Na jednoj od fotografija se može vidjeti kako je i sam Livaković učestvovao u gašenju baklji, a na njegovu sreću sve je prošlo bez povreda.

Oglasi

Prvi gol na meču Fenerbahce je zabio u 20. minuti kada je nakon ubačaja iz kornera zabio Batshuayji koji je večeras bio starter, dok je Džeko završio na klupi.

Dijamant je u igru ušao u 78. minuti, a nije mu trebalo dugo vremena da ostavi trag pošto je šest minuta dao pas Oosterwoldeu koji je s loptom pretrčao 50 metara i zabio gol.

U sudijskoj nadoknadi dosuđen je i penal za Fenerbache, odgovornost je preuzeo Tadić, te je mirno pogodio za razliku od nekih ranijih šuteva sa bijele tačke.

Na kraju vrijedan trijumf Fenerbahce s kojim je turski predstavnik već jednom nogom u četvrtfinalu te se može nadati plasmanu u samu završnicu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Fantastičan meč odigran je Budimpešti gdju su na neutralnom terenu snage odmjerili Maccabi i Fiorentina, a konačan rezultat glasio je 4:3 za italijanski tim. Za pobjedu je u 95. minuti zabio Barak.

U preostala dva meča termina od 21 sat Dinamo je bio bolji od PAOK-a sa 2:0, dok su Servette i Viktorija Plzen odigrali bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi