Gubi li Livaković primat na Balkanu? Svijetu se predstavila nova hobotnica: "Majko moja, ludnica!"

Mogao je igrati i za reprezentaciju BiH

Gubi li Livaković primat na Balkanu? Svijetu se predstavila nova hobotnica: "Majko moja, ludnica!"

A. Čaušević

Dominik Livaković uz Jana Oblaka već godinama slovi za najboljeg golmana regiona, međutim Slovenac i Hrvat od četvrtka navečer imaju žestoku konkurenciju nakon što je nesuđeni reprezentativac BiH konačno dočekao priliku da se predstavi na velikoj sceni.

Oblak je dokazana svjetska klasa, nedodirljiva je jedinica Atletico Madrida, Livaković je briljantan u dresu Hrvatske i veoma je kvalitetan. Od četvrtka navečer se definitivno isto može reći i za Mileta Svilara.

Hrvat je poznat po tome da odlično brani udarce sa bijele tačke, a sada ima i ozbiljnu konkurenciju u Svilaru, barem kada je u pitanju "ex-yu" region.

Roma je boljim izvođenjem penala eliminisala Feyenoord u Europa ligi, a srbijanski čuvar mreže je bio apsolutni junak sa dva odbranjena kaznena udarca. Njegove odbrane možete pogledati ovdje.

Rijetki znaju da je Svilar svojevremeno kao član Benfice postao najmlađi golman debitant u Ligi prvaka sa 18 godina i 52 dana.

Oglasi

Ipak, njegova karijera nije išla u smjeru u kojem je i sam golman želio. Ljetos je kao slobodan igrač stigao u Romu, a priliku je dobio kad je najmanje očekivao.

Dolaskom Danielea De Rossija, Svilar je postao jedinica Rome, a protiv Feyenoorda je pokazao i zašto. 

"Ovo je nevjerojatno. Bez riječi sam. Cijeli život sam radio za ovaj trenutak. Majko moja. Svaki put kad uđem ovdje, osjećam se još posebnije, ovo je ludnica", rekao je Svilar za Sky Sport Italia.

"U ovakvim trenucima ne osjećam pritisak. Spasio sam dva, mogao sam i treći, ali pobijedili smo i to je najvažnije. Pogodio sam tri strane od pet", dodao je 24-godišnjak.

Oglasi

Sada za Svilara definitivno počinje nova era. Zacementirao je sebi "jedinicu" u Romi i sigurno će samo moći da dodatno napreduje.

Zanimljivo da je ovaj čuvar mreže imao mogućnost i nastupa za reprezentaciju BiH pošto mu je majka rođena u okolini Sarajeva, dok mu je otac iz Srbije. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Iako je prošao sve omladinske selekcije Belgije, na kraju se odlučio za popularne Orlove uz jedan nastup i to protiv Katara u prijateljskom duelu.

Ukoliko ovako nastavi braniti nema sumnje da će Dragan Stojković ozbiljno razmisliti o njegovom pozivanju na Evropskom prvenstvo u Njemačkoj.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grga60
Sto je do sada osvojio Oblak, a sto Livakovic? Pametnom dosta.
2 0
kameni_grad
Oblak je klasa za sve ! Ali ovaj Livakovic ne moze prati rukavice Petrovicu golmanu Celsija ! A ima tu i Begovic,Milinkovic-Savic,Rajkovic…bar na jedno 10 mjestu je
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi