Livaković je Turskoj već proživio dosta toga, ali posljednje scene nije mogao ni zamisliti

Fenerbahce je teškom mukom pobijedio Kasimpašu

Livaković je Turskoj već proživio dosta toga, ali posljednje scene nije mogao ni zamisliti

Admin Čaušević

​Nevjerovatna scena viđena je u posljednjim minutama utakmice Fenerbahce - Kasimpaša, a jedan od protagonista je bio i hrvatski golman Dominik Livaković. Istanbulski Kanarinci su slavili teškom mukom te su sa 2:1 stigli do važne pobjede.

Livaković je u Fenerbahce stigao ljetos iz Dinama te je u prethodnih nekoliko mjeseci doživio dosta toga. Jedno vrijeme je bio junak, a jedno vrijeme tragičar.

Trpio je kritike, a i pohvale, dok mu je na kraju udovoljeno da se u stručni štab postavi hrvatski trener golmana Sandro Zulfić te je s njegovom dolaskom hrvatska jedinica i podigla formu.

Međutim, ono što je Livaković doživio u subotu navečer je definitivno iz kategorije "nevjerovatno" jer se nešto slično definitivno ne dešava svaki dan.

[twitter]https://twitter.com/aatavratarda/status/1761712242431533288[/twitter]

Naime, Fenerbahce je duboko u sudijskoj nadoknadi imao penal, a nakon što je Michy Batshuayi nekako zabio poslije promašenog penala, uslijedilo je nevjerovatno slavlje.

Oglasi

Livaković je zlata vrijedan gol proslavio sa sakupljačem lopti, a kada se okrenuo imao je šta i vidjeti. Jedan od saigrača mu je prilazio sa suzama u očima.

Nakon što je lopta završila u mreži, Ismaila Yukseka su toliko slomile emocije da se uhvatio za glavu i počeo plakati od sreće.

Možda ova scena i najbolje opisuje koliko je zapravo svima u Fenerbahceu stalo da osvoje titulu prvaka koja se čeka duže od deset godina.

Inače, nakon odigrane utakmice Livaković je odlučio da ispoštuje navijača "Žuto-plavih" koji glumi dvojnika sjajnog čuvara mreže i na mečeve dolazi obučen u golmansku opremu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nakon što je odsviran kraj bivši Dinamovac je prišao strastvenom navijaču te mu poklonio svoj dres i kod njega izazvao ogromnu sreću.

Poslije teško izborene pobjede Fenerbahce nastavlja trku sa Galatasarayem za prvo mjesto. Jedan kiks na kraju može i odlučiti prvaka pa ne čudi zašto su igrači Fenerbahcea burno proslavili trijumf nad Kasimpašom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi