Bayern tokom utakmice Hrvatska - Argentina donio konačnu odluku o Dominiku Livakoviću

Javlja novinar Bilda

Bayern tokom utakmice Hrvatska - Argentina donio konačnu odluku o Dominiku Livakoviću

Admin Čaušević

Jedan od igrača koji je oduševio na Svjetskom prvenstvu je Dominiku Livaković kojem se poslije niza sjajnih partija počeo smiješiti transfer karijere i to u veliki Bayern. 

Tokom sjajnih partija u utakmicama nokaut faze protiv Japana i Brazila Livaković je skrenuo pažnju najboljih klubova Evrope, među kojim se izdvojio Bayern.

Stvar je ubrzala povreda Manuela Neuera koji je slomio nogu i za njega je sezona završena pa se počelo špekulisati o odlasku golmana Dinama u Minhen.

Konačna odluka je stigla tokom polufinale utakmice Svjetskog prvenstva između Argentine i Hrvatske koju su Gaučosi dobili rezultatom 3:0.

Naime, pouzdani novinar Bilda Christan Falk je na Twitteru poručio kako Bayern definitivno neće kupiti Livakovića.

Oglasi

Ovaj 27-godišnjak je iza sebe imao briljantan Mundijal i nema sumnje da će Dinamo njegovom prodajom napuniti kasu. Samo je pitanje vremena kada će se to desiti.

Da Livaković ove zime definitivno neće u Minhen moglo se naslutiti po izjavi direktor Bayerna Olivera Kahna koji je kazao da ih Hrvat ne interesuje.

"Livaković je za svaku pohvalu. Takav golman mora igrati za vrhunski klub. Ne sumnjam da će tako biti i u novoj sezoni. Ali istovremeno, nije u našoj zoni interesovanja", kazao je Kahn.

Inače, Dinamo za Livakovića sada traži 15 miliona eura, ali su u dobroj poziciji jer im prodaja Livakovića nije nužna.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Klub sa Maksimira je u situaciju da može čekati i vagati ponude te eventualno zaraditi i više novca nego što planiraju što je i cilj nakon briljantnog Mundijala.

Inače, "jedinica" Vatrenih je postala tek treći golman koji je na Svjetskom prvenstvu uspio odbraniti tri penala u raspucavanju. Uradio je to protiv Japana u osmini finala što mu je bila najbolja moguća reklama za interes najbogatijih evropskih klubova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Pa oni vec imaju klocinu na golu. Ne treba im jos jedan :)) A HOCE LI I GVARDIOLA? HAHAHAHAHAHAHA
4 6
koraj
Ispušiše rvati na svim frontovima:)
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi