Livaković lebdio u oblacima, a onda hladan tuš: "Svaka mu čast, ali mi ga ne želimo"

Ništa od transfera u velikana

Livaković lebdio u oblacima, a onda hladan tuš: "Svaka mu čast, ali mi ga ne želimo"

Edmir Škorić

Dominik Livaković je briljirao tokom Svjetskog prvenstva u Kataru i jedan je od junaka hrvatske reprezentacije, koja će sutra navečer igrati polufinale s Argentinom.

Redaju se pohvale za Livakovića, koji je tokom cijelog turnira pružao sjajne partije i svojim odbranama Hrvatsku otisnuo u polufinale, a ne bi bilo čudno da golman zagrebačkog Dinama bude heroj i sutra.

Nedavno su medji objavili da je Livaković primarni cilj Bayerna, sada kada se na skijanju povrijedio prvi golman Manuel Neuer. No, ubrzo je Oliver Kahn, izvršni direktor njemačkog velikana, demantovao da žele dovesti Livakovića.

"Čovjek koji je zaustavio Brazil za mene će uvijek biti heroj. Veoma je lično od 2002. godine“, našalio se Nijemac, podsjetivši se da je on primio dva gola u finalu SP-a 2002. godine protiv Brazila.

"Brazilci su previše obraćali pažnju na spoljašnjost, ali se pokazalo da ovaj svijetli i sjajni premaz može da pukne u najneočekivanijem trenutku. I to je to, gotovo je. Hrvati su vrlo kompetentan i uvježban tim. Može da pobijedi Argentinu. I naravno Livaković je za svaku pohvalu. Takav golman mora igrati za vrhunski klub. Ne sumnjam da će tako biti i u novoj sezoni. Ali istovremeno, nije u našoj zoni interesovanja", rekao je Kahn.

Šef Bajerna se osvrnuo i na Neuerovu povredu. Golman Bayerna dobio je lavinu kritika jer je odlučio da se usred sezone posveti sportu kao što je skijanje. Rizik od povreda je u ovom slučaju bio visok, a dogodila se i nesreća.

Oglasi

"Manuel je odlučio da napravi malu pauzu. Trebao mu je odmor nakon tolikog stresa. Neuer je veliki ljubitelj alpskog skijanja i išao je na staze. Znam da je nekoliko puta upozoren da ima jako malo snijega, svuda ima kamenja i da je opasno voziti. Ali Neuer nikoga ne sluša! Kao rezultat toga, spasioci su ga izvukli niz planinu, prevezli ga helikopterom u bolnicu, a Manuel je podvrgnut operaciji. Izgubili smo golmana do kraja sezone. To je strašno jer je jedan od najboljih na svijetu. Veoma ozbiljan poraz za tim. Vjerujemo da će oporavak biti uspješan i da će se vratiti, ali sada da, rješavamo problem na golu, no to je privremeno, Manuel će se vratiti", poručuje Kahn.

Novinari su pitali Kahna za još jedan transfer. Radilo se o glasinama da bi Cristiano Ronaldo mogao doći u Bayern.

"Odakle dolaze ovi razgovori? Potpuna glupost. Ronaldo je odličan igrač, ali se očito ne bi uklapao u koncept i filozofiju našeg kluba", jasan je bio Kahn.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern će se tokom zime vjerovatno pojačati na nekim pozicijama, prije svega na golu zbog gubitka Neura, ali Kahn je neke glasine odlučio zaustaviti, pa je očito da niti Livaković, a niti Ronaldo neće u 2023. godini biti članovi jednog od najvećih klubova na svijetu.

Ronaldo će po svemu sudeći put Saudijske Arabije gdje ga čeka superbogati ugovor od oko 500 miliona eura za samo dvije i po godine, dok će Livakovića Dinamo prodati za ogroman novac, samo je još pitanje kome i kada... Bayernu očito ne.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Voland
Realno, klub takvog statusa ne smije rizikovati s golmanom iz lige koja nije među najjačima. Plus ni Kahn, ni Brazzo ne žele da rizikuju otkaz zbog jedne takve odluke koja može biti pogodak, ali i veliki promašaj. Lakše je dovesti golmana poput Navasa, da popuni rupu na golu. Niko im neće zamjeriti mnogo i ako lik flopne, jer je branio i za Real i za PSG
11 2
Arnel925
On je golman za Inter ili Juventus. Gdje je jaka odbrana. Tu je sigurno najstabilni to je dokazao.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi