Tadićev zalet trajao cijelu vječnost, Livaković čekao udarac, pa Hrvat "eksplodirao" kao nikad prije

Velika pobjeda Fenerbahčea

Tadićev zalet trajao cijelu vječnost, Livaković čekao udarac, pa Hrvat "eksplodirao" kao nikad prije

Endin Čaušević

Fenerbahče je sinoć iz dosta muke na svom terenu pobijedio Karagumruk nakon preokreta sa 2:1, a junak je bio Dušan Tadić koji je postigao oba gola. No, istakao se i Dominik Livaković s odbranom utakmice, a jedan detalj za hrvatskog golmana koji je snimio navijač s tribine je posebno interesantan.

Fenerbahče nije imao sinoć pravo na kiks nakon što je bio u seriji od dva meča bez pobjede u prvenstvu, te je uspio uz dosta muke i sreće na kraju da osvoji tri boda protiv Karagumruka i ponovo se izjednači na tabeli sa Galatom.

Utakmica za domaće je dobro počela jer su odmah uspostavili incijativu na sredini terena i imali nekoliko prilika, ali Karagumruk se odbranio.

I onda u 39. minuti hladan tuš za domaće. Iz prve prave prilike na meču Karagumruk je poveo sa 1:0 kada je Keles izašao sam na Livakovića i iskoristio lošu reakciju hrvatskog golmana, zaobišao ga i poslao loptu u mrežu.

Međutim, početkom drugog dijela Fener je svim silama krenuo naprijed i u razmaku od samo deset minuta stigao je do preokreta.

Oglasi

U centru pažnje našao se srbijanski reprezentativac Dušan Tadić koji je bio junak Fenerbahčea s dva gola. Tadić je prvo u 48. minuti pogodio s bijele tačke za 1:1 da bi deset minuta kasnije postigao gol za 2:1 i veliku pobjedu domaćih.

No, junak je bio i Livaković koji se iskupio za lošu reakciju kod gola Karagumruka. Naime, kod rezultata 1:1 gosti su imali fantastičnu šansu da povedu, ali je Hrvat sjajnom odbranom spasio Fenerbahče.

Livaković se našao u centru pažnje i zbog situacije iz 48. minute kada je Tadić zabio gol iz penala, a jedan od navijača koji je bio na tribini iza leđa hrvatskog golmana snimao je njegovu reakciju.

Tadićev zalet kao da je trajao cijelu vječnost i to je Livaković sve pomno pratio, a potom je "eksplodirao" od sreće kada je Fener izjednačio na 1:1 i emocije nije mogao sakriti što od njega ranije nismo često gledali.

Oglasi

Samo minutu nakon toga Livaković je imao odbranu utakmice, a ubrzo je Tadić zabio i novi gol za preokret i pobjedu Fenerbahčea.

Edin Džeko tri utakmice bez gola u prvenstvu

Od prve minute sinoć je na terenu bio i bh. reprezentativac Edin Džeko koji je igrao sve do 73. minute. Nažalost, Džeko se nije uspio upisati u listu strijelaca čime se nastavila njegova negativna serija.

Naime, Dijamant je već tri utakmice bez gola u prvenstvu Turske, a takav golgeterski post se nije iskusnom 38-godišnjaku desio otkako je ljetos stigao u Fenerbahče.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

No, Džeku raduje i činjenica da ni Mauro Icardi nije iskoristio njegov post. Naime, Icardi je vodeći na listi strijelaca sa 11 golova, ali ima samo gol više u odnosu na kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Narednu utakmicu Fenerbahče igra ponovo na svom terenu jer im u goste stiže Sivasspor, dok njihov ljuti rival Galatasaray gostuje Pendiksporu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi