Turci bruje o potezu Dušana Tadića, ugledao je Livakovića, a onda su svi vidjeli kakvi su Balkanci

Uvijek su tu jedan za drugog

Turci bruje o potezu Dušana Tadića, ugledao je Livakovića, a onda su svi vidjeli kakvi su Balkanci

Endin Čaušević

Fenerbahče je u nedjelju na svom terenu pobijedio Hatayspor sa 4:2 u meču devetog kola turske Superlige, a u centru pažnje nakon utakmice našao se Dominik Livaković koji je šepajući napustio teren. Također, jedan od navijača snimio je i kakav odnos imaju Livaković i Dušan Tadić, a video se pojavio na Twitteru.

Fenerbahče je nastavio s fantastičnim igrama u domaćem prvenstvu i još uvijek je jedina ekipa u Turskoj s maksimalnim učinkom nakon devet odigranih utakmica.

Ponovo je sjajan bio i Edin Džeko koji je uspio da dođe do sedmog gola u Superligi, a istakao se i Dominik Livaković s nekoliko odličnih odbrana iako je na kraju hrvatski reprezentativac primio dva gola.

No, većinu drugog poluvremena Livaković je branio povrijeđen i na kraju je šepajući napustio stadion, te je jasno da ga večeras neće biti u sastavu za meč Konferencijske lige protiv Ludogoretsa.

Međutim, ono što raduje jeste da nije u pitanju ozbiljnija povreda i da će Ismail Kartal iz predostrožnosti večeras najvjerovatnije odmoriti Livakovića.

Oglasi

Iako je Hrvat tek prije dva mjeseca stigao u Fenerbahče već sada je jasno da se za kratko vrijeme sjajno uklopio u tim. U tome su mu pomogli Džeko i Tadić, a kakva balkanska veza vlada u Feneru pokazalo se i u nedjelju.

Jedan od navijača Fenera snimio je nakon utakmice trenutak kada Livaković šepajući ide ka tunelu, a tada mu je brže bolje prišao Tadić koji je shvatio da nešto nije u redu i htio je to odmah da provjeri.

Tadić u tom trenutku nije znao da je Livaković povrijeđen i prišao je Hrvatu kako bi ga pitao za stanje, a on mu je pokazao gdje je dobio udarac i u čemu je problem. To pokazuje koliko je balkanski trio povezan u Feneru, te da su tu uvijek jedan za drugog.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na svu sreću dodatni pregledi su pokazali da povreda nije ozbiljna što posebno raduje Zlatka Dalića jer Hrvatsku za par sedmica očekuju odlučujući mečevi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a Livaković mu je itekako potreban.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi