Samo bi im još ovo trebalo: Iz Turske stiže vijest o Livakoviću koju su Hrvati nestrpljivo čekali

Oglasili su se iz Fenerbahcea

Samo bi im još ovo trebalo: Iz Turske stiže vijest o Livakoviću koju su Hrvati nestrpljivo čekali

Admin Čaušević

Dominik Livaković je jedan od nositelja hrvatske reprezentacije, a na posljednjem meču Fenerbahcea sjajni golman je zabrinuo sve u taboru Vatrenih. Sada je stigla i važna vijest o njegovom stanju.

Livaković je u pobjedi Fenerbahcea nad Hataysporom primio dva gola, odlični Hrvat je savladan nakon 440 minuta igre.

Prvi gol je primio u 55. minuti iz slobodnjak kada je imao "bliski susret" sa stativom te se blago povrijedio. Stisnuo je zube i odradio meč do kraja.

Pouzdani čuvar gola se spetljao u mreži, branio je sa bolnom grimasom na licu, pa je poslije susreta branio sa bolnom grimasom.

Nakon utakmice Livaković je sasvim očekivano morao obaviti ljekarski pregled, a utorak je stigla vijest koju su vjerujemo Zlatko Dalić i pomoćnici nestrpljivo očekivali.

Oglasi

Ustanovljeno je da 28-godišnjak nije povrijeđen te će biti spreman za utakmicu Konferencijske lige ukoliko ga trener Ismail Kartal odluči staviti u tim.

Turski mediji javljaju da bi Livaković iz mjera predostrožnosti mogao odmarati protiv bugarskog predstavnika jer Kartal ne želi ništa rizikovati.

Evenutalna povreda Livakovića je ono što Vatrenim najmanje treba u ovom trenutku pošto se brojni igrači hrvatske reprezentacije ne nalaze u zavidnoj formi.

Iako je bio krivac za poraz protiv Turske, bivši golman Dinama je bio praktično jedina svjetla tačka u oktobarskom prozoru kada su Hrvati upisali i poraz od Velsa.

Hrvate u novembru čekaju ključni mečevi za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Latvije u gostima te Armenije kući, a Dalić se nada da će nositelji igre biti na nivou.

Osvajač dvije metalje na svjetskim prvenstvima sigurno na raspolaganju neće imati napadača Brunu Petkovića što već u startu predstavlja ogroman hendikep.

Top Komentari

ubnt
Yebo vas Livaković. 50 vijesti o Livakoviću za 7 dana. Ko je Livaković ybeni?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi