Džeko i Livaković sad vide gdje su došli: Za sve je kriv ovaj čovjek, odmah je surovo kažnjen!

Istanbulski velikan odmah poduzeo jasan korak

Džeko i Livaković sad vide gdje su došli: Za sve je kriv ovaj čovjek, odmah je surovo kažnjen!

Admin Čaušević

Dramatični sati u Fenerbahceu. Sve je počelo nakon visokog poraza od Nordsjaellanda sa 6:1. Kritike se ne smiruju, a pojedinci su i pretjerali, prije svih poznati turski novinar Ozan Zeybek.

Gostujući u jednoj emisiji Zeybek je za Fenerbahce kazao da je napuhan kao balon, a zatim je uzeo iglicu i probušio ga kazavši: "Pogledajte od čega zavisi život balona."

U Fenerbahceu se na takvo poređenje odmah reagovali, smatraju da je poznati novinar prešao sve granice te mu je odmah zabranjen prilazak klupskoj infrastrukturi.

"Na temelju ovih izjava koji ne možemo ocijeniti kao lični stav i koji je u potpunosti izvan svojih granica želimo saopštiti javnosti da od danas nećemo primiti niti jednog službenika medijske kuće u bilo koji od naših objekata osim ako ne dođe javno izvinjenje", poručili su iz Fenerbahcea.

Zeybek radi kao kolumnista za poznati novinu Fotomac, osim toga angažovan je i kao komentator za A Spor te aktivno svoje stavove dijeli na društvenim mrežama.

Oglasi

Zanimljivo da se ovaj novinar ranije izjasnio kao navijač Fenerbahcea, međutim nakon poteza s kojim je ponizio turskog velikana odmah je kažnjen.

Nova lica u svlačionici Fenerbahcea kao što su Edin Džeko, Dušan Tadić i Dominik Livaković možda tek sad uviđaju na šta su sve spremni turski novinari pošto se ranije u karijeri nisu sretali sa sličnim situacijama.

Inače, ranije je Tadić na svojoj koži odlično osjetio koliko turski novinari znaju biti problematični kada je tokom reprezentativnog okupljanja podigao tri prsta te je odmah proglašen neprijateljem turskog naroda.

Interesantno da je Zeybek nakon izrečene kazne ubrzo stigao u studio, zatražio javno izvinjenje za svoje riječi, pa ostaje da se vidi kako će na sve to reagovati u Fenerbahceu.

Oglasi

Stiglo izvinjenje

Kanarinci iz Istanbula do sada igraju veoma dobru sezonu, do unazad nekoliko sedmica bili su tim sa svim pobjedama u sezoni, međutim u posljednje vrijeme situacija nije obećavajuća.

Iako su lideri u prvenstvu, poraz u Konferencijskoj ligi od Nordsjaellanda probudio je alarme na stadionu Sukru Saracoglu pred ključni dio sezone.

Dojam je i da trener Ismail Kartal gubi konce pošto nema plan B u svojoj igri, a turski mediji su pisali i o potezu "balkanskog klana" u svlačionici.

Navodno su Edin Džeko, Dominik Livaković i Dušan Tadić napravili zasebnu grupu na WhatsAppu gdje komentarišu Kartalove odluke i traže više angažmana od predsjednika Alija Koca.

Koc nije uspio ispuniti želje da Zoran Mirković i Sandro Zufića dođu u stručni štab, ali je najavljeno dovođenje pomoćnika.

Fenerbahce je i dalje lider u prvenstvu Turske, ali krizu trebaju ostaviti što prije iza sebe pošto se bliži veliki derbi sa Galatasarayom, jedinim konkurentom u borbi za titulu.

Top Komentari

K79
upravu je cojk nisu jos ni jedan derbi odigrali Dzekson će dati jos 3 4 gola do kraja sezone i to je to klasika
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti