Istanbul na nogama zbog "državnog udara" Livakovića, Džeke i Tadića: Doveli su Fener pred svršen čin

Turski mediji donose detalje

Istanbul na nogama zbog "državnog udara" Livakovića, Džeke i Tadića: Doveli su Fener pred svršen čin

Admin Čaušević

Fenerbahce je doživio tešku bruku u Danskoj. Nordsjaelland je turskom klubu napunio mrežu do vrha pošto je završeno 6:1. Dan nakon poraza turski mediji pišu od "državnom udaru" u realizaciji Edina Džeke, Dušana Tadića i Dominika Livakovića.

Džeko, Tadić i Livaković su počeli da djeluju odvojeno, barem tako piše Fotospor te su zadali ozbiljnu glavobolju predsjedniku Aliju Kocu.

Ponovno je krenula potraga za pomoćnikom Ismaila Kartala. Razlog za to je težak poraz u Danskoj zbog čega je prolazak dalje u Konferencijskoj ligi doveden pod znak pitanja.

Prije utakmice protiv Adana Demirspor, Ali Koc je počeo raditi na dovođenju nakon što su Džeko i Tadić poručili: "Treba još neko da pomogne Kartalu."

Ponudu je prije svih dao Zoranu Mirkoviću, koji je ranije igrao za Fenerbahçe, a posljednji je bio trener Partizana. Nije dobio pozitivan odgovor. Potraga je prekinuta nakon Kartalovih riječi: "Vjerujem svom timu."

Oglasi

Nedavno je Livaković tražio i trenera golmana Sandra Zufića, svog trenera iz zagrebačkog Dinama, koji je s Nenadom Bjelicom radio u Trabzonsporu. Nije mu želja ispunjena.

U Fenerbahceu se sada govori da je Kartal ostao sam te da je cijeli sistem zatvoren. Navodno su se čak Džeko, Tadić i Livaković "otuđili" te iza leđa pričaju o svom treneru.

Fotospor piše da je balkanski klan koji se drži zajedno napravio odvojenu grupu na WhatsAppu gdje navodno kritikuju Alija Koca zato što ne postoji plan B u njegovoj igri.

Nakon primljenih šest golova upaljeni su svi alarmi te predsjednik Koc odlučio pod svaku cijenu pronaći pomoćnika za Kartala pošto su stvari počeli da izmiču kontroli.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ukoliko želi dočekati evropsko proljeće Fenerbahce će u posljednjem kolu morati slaviti ubjedljiv trijumf protiv Spartaka iz Trnave te se nadati kiksu Ludogoretsa protiv Nordsjaellanda.

Inače, Fener je i dalje lider u prvenstvu, ali na posljednjih nekoliko mečeva vidljive su određene slabosti. Naredni meč ovu ekipu čeka u ponedjeljak kada će biti domaćini Sivassporu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi