Turci su začuđeni zbog Livakovića, tek sada su im oči otvorene i shvataju šta je Hrvat uradio

I pored debakla

Turci su začuđeni zbog Livakovića, tek sada su im oči otvorene i shvataju šta je Hrvat uradio

Admin Čaušević

Kada neki golman primi šest golova pa automatizmu završi na stubu srama, ali to nije slučaj sa Dominikom Livakovićem. Iako je Fenerbahce poražen od Nordsjaellanda sa 6:1, Turci masovno dijele snimke hrvatskog golmana i tek sada shvataju šta je uradio. 

U četvrtak navečer Livaković je doživio drugi najveći debakl u svojoj karijeri. Ponovo je primio šest golova, baš kao na početku karijere kada je branio za Zagreb. Tada je Lokomotiva napunila njegovu mrežu.

Nakon debakla u Danskoj sjajni čuvar mreže je prišao navijačima Fenerbahcea i zatražio izvinjenje, ali tek nakon utakmice navijači istanbulskog velikana su postali svjesni šta je Hrvat napravio na golu.

Snimci koji se masovno dijele među navijačima Fenerbahcea pokazuju da je hrvatski reprezentativac imao niz nerealnih odbrana i tako je spasio svoj tim još većeg debakla.

Koliko je bio bijesan zbog svega Livaković je pokazao kada je počeo udarati stativu te je uputio nekoliko psovki na našem jeziku.

Oglasi

Njegove reakcije su odličan pokazatelj koliko mu je zapravo stalo do Fenerbahcea, a to i navijači ovog kluba tek sada shvataju i povlače svoje kritike.

I ranije je Hrvat bio na udaru kritika, pa mu primljenih šest golova u jednom meču ne ide u prilog, ali izgleda da su pristalice istanbulskih Kanarinaca shvatili da nije sve njegova krivica.

Livaković je do sada na 13 mečeva na koliko je branio primio 17 golova, a procenat je značajno pokvario u košmarnoj noći protiv Nordsjaellanda.

Oglasi

Preostaje da se vidi kako će težak poraz u Danskoj utjecati na cijelu svlačionicu Fenerbahcea jer čini se da i da trener Ismail Kartal gubi podršku igrača.

Turski mediji su pisali da se Kartalu zamjera kako nema plan B u igri pa neće biti iznenađenje ukoliko ubrzo bude i smijenjen bez obzira na odličan ulazak u sezonu.

Ono što ide Kartalu, ali i cijeloj ekipi Fenerbahcea je da drže prvu poziciju u prvenstvu, međutim igra će se morati popraviti u narednim sedmicama.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Krajem godine igra se derbi kojeg čeka cijela Turska pošto će snage odmjeriti Fenerbahce i Galatasaray, klubovi koji od početka sezone vode mrtvu trku za prvo mjesto.

Upravo bi ishod tog meča mogao i odrediti Kartalovu sudbinu. Prije toga Fenerbahce će nastojati da proše dalje i u Konferencijskoj ligi, zato će biti potrebna ubjedljiva protiv Spartaka iz Trnave u posljednjem kolu.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Hahaha, Livakovic je bio fantastičan. Hrvat neki u redakciji piše.
1 0
Sanska_Prangija
Pa jel fener igrao uopste
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi