Gotovo je: Stigla je potvrda transfera Dominika Livakovića

Napušta Dinamo

Gotovo je: Stigla je potvrda transfera Dominika Livakovića

Esmer Oštraković

Transfer Dominika Livakovića iz Dinama u Villareal je gotova stvar tvrde mediji iz Španije.

Iako se u posljednje vrijeme mnogo pisalo o tome da će Livaković svoju karijeru nastaviti u Turskoj, od toga neće biti ništa.

Uprava Villareala je u januaru prodala prvog golmana Geronima Rullija u Ajax i još od tada su u potrazi za novim golmanom.

Upravo zato su u potrazi za novim prvim golmanom, a trenutno taj posao obavlja iskusni Pepe Reina koji ima 40 godina.

Španci tvrde da je posao između Livakovića i Villareala gotov, te da je ostalo da detalji budu finalizirani sa Dinamom.

Oglasi

Jasno je tako da će Livaković svoju karijeru nastaviti u La Ligi i to u dresu Villareala, te se očekuje da u narednom periodu posao bude ozvaničen.

Sjajni golman je od 2015. godine u Dinamu i sa Modrima je osvojio šest naslova prvaka Hrvatske, dok je imao neke briljantne predstave u mečevima Lige prvaka.

Briljirao je u Kataru i postao nedodirljiv u reprezentaciji Hrvatske, a istovremeno se povezivao i sa slavnim Bayernom kao zamjena za povrijeđenog Manuela Neuera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogo je interesa bilo za Livakovića, a navodno ga je jedno vrijeme pratio i Manchester United koji je pokušao da ga dovede.

Ipak, do toga nije došlo, a kako stvari stoje neće ni doći jer Livaković ide u Španiju.

Top Komentari

Viper20
Ja mislio on vec na Old Traffordu, pa izgleda da ide u Vilareal,a njima cudno kako su ga Turci vec kupili...Koje gluposti vi pisete 10 klubova do sad ga kupilo ko da je DeGea,Alison,Neuer..
1 2
Delminium
Zar nije već od prošle godine u Bayernu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti