Još jedna lekcija Dinama klubovima na Balkanu: Ono što su uradili Villarrealu će se pamtiti!

Livaković odlazi u Španiju

Još jedna lekcija Dinama klubovima na Balkanu: Ono što su uradili Villarrealu će se pamtiti!

E. Čaušević

Španski mediji objavili su sinoć da je transfer Dominika Livakovića u Villarreal već dogovoren, a poznato je i koliko novca bi zagrabački Dinamo trebao inkasirati od prodaje ovog golmana.

Livaković je oduševio sve nastupima na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem prošle godine, a još se u januarskom prelaznom roku špekulisalo da će napustiti Dinamo.

Međutim, golman reprezentacije Hrvatske odlučio je da do kraja sezone ostane u zagrebačkom klubu, a tek ona razmišlja o nastavku svoje karijere i iskoraku koji će napraviti.

Španski mediji sinoć su uzburkali javnost informacijama da će Livaković gotovo sigurno karijeru nastaviti u La Ligi i da je transfer ovog golmana već riješena stvar.

Livaković se nalazi na korak od potpisa za Villarreal i u narednim danima trebalo bi sve biti finalizirano. Ostalo je da se klubovi dogovore još oko pojedinih detalja, a potom bi Livaković trebao doći na ljekarske preglede i potpis ugovora.

Međutim, ono što je trenutno u centru pažnje jeste visina obeštećenja oko koje se klubovi još uvijek nisu dogovorili.

Oglasi

Dinamo je odbio prvu ponudu od sedam miliona eura, ali Villarreal nije odustao od Livakovića. Spremni su da ispune uslove koje Modri traže od njih jer su svjesni kakvo pojačanje će dobiti dolaskom ovog golmana.

Marca piše da će Dinamo na kraju uspjeti da dobije ono što želi, a to je obeštećenje za Livakovića u iznosu od deset miliona eura. Jasno je da bi mnogi klubovi s Balkana pristali vrlo rado i na prvu ponudu Žute podmornice, ali u Dinamu su dovoljno iskusni da znaju kako da "izvuku" još više novca i pokazali su zbog čega su "doktori" za transfere u regionu.

U dogovor će biti uključeni još neki bonusi, kao i procenat novca koji će Dinamo dobiti od narednog Livakovićevog transfera.

Livaković je prošao omladinsku školu Zadra, a na ljeto 2012. godine stigao je u NK Zagreb. Tri godine kasnije potpisuje za Dinamo gdje je već nekoliko sezona prvi golman.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ovaj 28-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Dinama upisao čak 49 nastupa. Ima ugovor do ljeta 2024. godine i jasno je da Dinamo želi da ga proda ovog ljeta kako on ne bi za godinu dana otišao bez obeštećenja.

Livaković čuva i "jedinicu" u reprezentaciji Hrvatske za koju je odigrao 43 utakmice od debija u januaru 2017. godine. S Vatrenima je osvoji srebrenu i bronzanu medalju na Svjetskim prvenstvima.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
o čemu vi pišete, sa kim poredite livakovića vlasnika srebrene i bronzane medalje sa svjetskih prvenstava. čovjek više vrijedi od cijele pl bih.
5 2
Gaston
Sta su im uradili koji *****?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi