Bespomoćnog Livakovića opet izdala najveća mana: Svjestan je šta je uradio, nije mu bilo spasa!

Novi kiks hrvatskog golmana

Bespomoćnog Livakovića opet izdala najveća mana: Svjestan je šta je uradio, nije mu bilo spasa!

Admin Čaušević

Veliku grešku napravio je Dominik Livaković na startu utakmice Fenerbahce - Ankaragucu. Hrvatu je to druga velika greška u nekoliko posljednjih mečeva. 

Livaković je bio jako naivan u uvodnim minutama meča Fenerbahce - Ankaragucu kada je skrivio kazneni udarac jednom slabom procjenom.

Bivši golman Dinama je pogrešno procijenio jednu situaciju, igrač Ankargucua je bio brži te je prvi stigao do lopte, a Hrvat ga je faulirao.

Odmah je bespomoćno Livaković pogledao u nebo svjestan da je napravio grešku zbog koje je sudija bez razmišljanja i potpuno opravdano pkazao na bijelu tačku.

Jedinica Hrvatske se nije stigla iskupiti kod penala pošto je Cigerci poslao loptu u jednu, a Livakovića u drugu stranu za vodstvo Ankaragucua.

Oglasi

Hrvat je kiksao prije dvije sedmice protiv Samsunspora kada je primio gol iz slobodnog udarca, a sada je napravio novi kiks.

Kako to obično biva u turskim medijima nema sumnje da će se Vatreni suočiti sa kritikama jer snosi direktnu krivicu za primljeni gol.

[twitter]https://twitter.com/anlikgoller_4/status/1751640155042046055[/twitter]

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Slaba procjena i ponekad bespotrebno izlijetanje sa gola je Livakovićeva najveća mana koju nikako da ispravi, to se najbolje vidjelo i sada. 

Ipak, na njegovu sreću Fenerbahce se vrlo brzo vratio u meč pošto je već Under stvari vratio na početak te je sigurno i Livakoviću laknulo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi