U Feneru niko nema status kao Dominik Livaković, niko ne vjeruje šta su uradili za Hrvata

Najbolji dokaz koliko ga poštuju

U Feneru niko nema status kao Dominik Livaković, niko ne vjeruje šta su uradili za Hrvata

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Dominik Livaković ljetos je stigao u Fenerbahče iz zagrebačkog Dinama i u Istanbulu čine sve kako bi se on što ugodnije osjećao. U klubu su Livakovića još jednom uspjeli da oduševe jer su napravili potez zbog kojeg on ne skida osmijeh s lica.

Ovaj 29-godišnji golman odlučio je ljetos da je vrijeme da napusti Dinamo i okuša se van granica Hrvatske, te je izabrao na kraju Fenerbahče i čini se nije pogriješio.

Turski velikan je za hrvatskog reprezentativca izdvojio skoro sedam miliona eura, a odmah po dolasku u Fenerbahče postao je prvi golman ovog tima, te je već sada opravdao ulogu pojačanja.

Livaković uživa u Fenerbahčeu jer se u turskom klubu zaista maksimalno trude kako bi se on što bolje osjećao.

I taman kada Livaković pomisli da više ne postoji ništa što Fenerbahče za njega nije uradio čelnici kluba uspjeli su ga još jednom iznenaditi i oduševiti.

Oglasi

Naime, turski mediji objavili su jutros da je Fenerbahče i zvanično dogovorio sve s hrvatskim trenerom Sandrom Žufićem koji stiže u redove turskog velikana i obnašat će funkciju trenera golmana.

Fenerbahče je odlučio da angažuje Hrvata nakon što je dosadašnji trener golmana Haluk Kaplan postao pomoćnik Kartalu. Kaplan neće obnašati dvije funkcije, te je klub doveo Žufića na oduševljenje Livakovića.

Livaković je s ovim trenerom sarađivao i u Dinamu dok je on bio član stručnog štaba Nenada Bjelice. Žufić je s Bjelicom bio i u Trabzonsporu, a sada će činiti dio stručnog štaba Fenerbahčea.

Hrvatski golman sa Žufićem ima fantastičnu saradnju što ne krije, te je često javno hvalio tog trenera, a sada ih je sudbina ponovo spojila u Fenerbahčeu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turski mediji navode da je Livaković bio taj koji je preporučio Žufića čelnicima kluba, a oni su mu izašli u susret bez puno razmišljanja što je najbolji pokazatelj kakav status ovaj Hrvat ima u Fenerbahčeu.

Fener i Žufić su dogovorili sve detalje ugovora i sada se čeka samo zvanična potvrda turskog velikana.

Top Komentari

Ecosport
Pa zar nije Džeko glavni, de dogovorite se vi sa ss.ba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi