Jassim prelomio: Kupit će Manchester United i za prvo pojačanje će izdvojiti 200 miliona!

Poslao je konačnu ponudu

Jassim prelomio: Kupit će Manchester United i za prvo pojačanje će izdvojiti 200 miliona!

A. Čaušević

Katarski bankar šeik Jassim bin Hamad Al Thani poslao je svoju konačnu ponudu za kupovinu Manchester Uniteda, jedan od najslavnijih fudblaskih klubova na svijetu.

Sin bivšeg katarskog premijera se takmičio u trećoj i posljednjoj ponudi protiv britanskog milijardera Jima Ratcliffea za kontrolu nad klubom.

I Sheikh Jassim i Ratcliffe potvrdili su svoje namjere da kupe Crvene đavole ranije ove godine, nakon što su ga sadašnji vlasnici, porodica Glazer, dali na prodaju.

Vjeruje se da vrijednost ponude šeika Jassima iznosi oko 5 milijardi funti, što je najveća ponuda ikada za jedan sportski klub. Uprkos tome porodica Glazer još nije potvrdila hoće li prihvatiti ponudu ili ne.

U slučaju da se kupovina realizuje bogataš iz Katara je već odlučio ko će mu biti prvo pojačanje. Izbor je pao na Neymara.

Prema tvrdnjama britanskih tabloida dovođenje brazilskog superstara bi klub sa Old Trafforda koštalo oko 200 miliona funti, ali taj novac ne bi predstavljao problem.

Oglasi

Neymar na Parku prinčeva ima nevjerovatnu sedmičnu platu od 606.000 funti i to je ono što otežava transfer, ali svejedno su Katarani ubijeđeni da bi mogli završiti posao i da neće prekršiti Finansijski fair play.

Brazilac ima stalnih problema sa povredama, ali mu svejedno vrijednost ne pada, prvenstvno zbog njegove popularnosti i zarade koja dolazi s tim.

Prvi dio sezone je bio odličan u dresu PSG-a, zabio je 18 golova na 29 mečeva, ali se u februaru povrijedio pa je opet propustio najvažniji dio sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Informacije govore i da se na Parku prinčeva žele riješiti Neymara, prije svega kako bi udovoljili Kylianu Mbappeu te će u slučaju prave ponude vrlo rado pristati na transfer.

Brazilac ima važeći ugovor do 2027. godine, a još uvijek je zvanično najskuplji fudbaler u historiji jer ga je PSG prilikom dovođenja iz Barcelone platio 220 miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Nudio se skretnicarima da im bude strateski partner ali ga oni odbili. Imaju neke bolje ponude na razmatranju. jel tako adjija? HahahahhHhhhhhHhh @Hadzija123
1 0
user1613424508
Arapi blesavi tolke pare daju za igrace a u jemenu ljudi ginu u stampedu cekajuci paket hrane
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi