Dominik Livaković pred sjajnim transferom?

Da li će Dinamo spustiti cijenu?

Dominik Livaković pred sjajnim transferom?

S. Mlaćo
Sjajni čuvar mreže Dominik Livaković još uvijek je član Dinama, no to bi se brzo moglo promijeniti. Livaković se istakao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, bio je jedna od glavnih snaga selekcije Hrvatske koja je stigla do trećeg mjesta u Kataru.

Livaković je prema posljednjim informacijama na meti španskog Villarreala. Naime, ovaj klub je ostao bez 30-godišnjeg Argentinca Geronima Rullija koji je za osam miliona eura preošao u Ajax.

Villarreal je tako ostao na iskusnom Pepeu Reinu, te mladom Dancu Filipu Jorgensenu, pa će krenuti u potragu za novim golmanom.

'Oko su bacili' na Livakovića, što prenosi i španski Relevo, te navodi da Žuta podmornica neće platiti deset miliona eura koliko sada traži Dinamo, no da je moguće da dva kluba ipak postignu dogovor.

Ukoliko dođe do transfera, on bi bio drugi reprezentativac kojeg je prodao Dinamo ove zime. Naime, Mislav Oršić je potpisao za Southampton za 6.8 miliona eura.

Oglasi

U Dinamu se nadaju još nekoliko transfera, prije svega nogometaša na kojima imaju postotke za njihove naredne transfere.

Uveliko se priča i odlasku sjajnog veziste Olma iz Leipziga za kojeg Dinamo također ima 20 posto od narednog transfera. Olmo je meta Barcelone, ali i još nekoliko klubova, a cijena je 55 miliona eura.

Dinamo bi u slučaju transfera zaradio sedam do osam miliona eura. Ponuda ima i za još nekoliko trenutnih članova Dinama. Bruno Petković bi sada mogao otići za deset miliona eura, a čini se da mu je sada pravo vrijeme za transfer.

Ukoliko Joško Gvardiol napusti Leipzig, u ovaj klub će iz Dinama gotovo sigurno Josip Šutalo.

Ovaj 22-godišnji Čapljinac bi bio sjajna zamjena za Gvardiola, a njegova vrijednost je 20 miliona eura.

Teško je očekivati da se svi navedeni transferi dogode baš u januaru, ali neće biti čudo ako tako bude. Dinamo bi u tom slučaju zaradio nevjerovatnih 70 miliona eura, a ako sve ne bude po planu, onda 30-tak miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nova titula u HNL je također blizu, Dinamo će opet u Evropu,  što će donijeti reklamu nekim 'novim klincima' i neke nove transfere zbog kojih je Dinamo u regionu daleko ispred svih klubova. Modri trenutno imaju šest bodova prednosti nad Hajdukom te utakmicu manje.

 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1671659289
Na svjetskom prvenstvu u Brazilu? Ne sjećam se nešto da je branio 2014. godine u Brazilu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti