I u Dinamu znaju pogriješiti: Bivši kapiten nada Arsenala se nije snašao i sada napušta Zagreb

'Tražio' se na posudbama, no sada će u nove izazove

I u Dinamu znaju pogriješiti: Bivši kapiten nada Arsenala se nije snašao i sada napušta Zagreb

Samir Mlaćo
U zagrebačkom Dinamu mogu se pohvaliti sjajnom transfer politikom, no sasvim je normalno da su i u Dinamu često imali pogrešne procjene. Kao bomba je odjeknula vrijednost prije tri godine da na Maksimir stiže bivši kapiten Arsenala Robbie Burton. Burton sada napušta Zagreb.

Velšanin je u Dinamo stigao sa epitetom velikog talenata, bio je kapiten rezervne moomčaddi Arsenala i mladi reprezentativac Welsa. Najavljivane su velike stvari, a Dinamovi skauti zapazili su ga 2019. godine kada je Arsenal savladao nade Dinama 3:2.

Nekoliko mjeseci kasnije ostvaren je transfer, a vrlo brzo Burton je prozvan 'novim Olmom'. Igrao je za B tim Dinama, kasnije je poslan na posudbu u Istri, a sve kako bi se adaptirao na hrvatski nogomet. Od ljeta prošle godine okušao se u i Irskoj, tačnije prvoligašu Sligo Roversu.

Sada je ipak sve riješeno. U Zagreb  se neće vratiti, što na kraju i  nije iznenađenje.

U Dinamu nije ostavio ozbiljniji trag, postao je tek prvi Britanac u klubu, ali i bio dio nevjerovatnog detalja kada je dobio šansu protiv Istre. Za samo tri minute dobio je crveni karton.

Sportske novosti - NOVI DINAMOVAC VEĆ JE DVAPUT GLEDAO SVOJE SUIGRAČE,  LEGENDA MU JE OBEĆALA PRILIKU, ALI... 'Trebao sam tada zaigrati, bio sam  jako razočaran!'Zagrebački klub neće ipak puno žaliti. Već ovog januara najavljuju se veliki transferi i sigurno će napunit i kasu. Posljednji transfer je onaj Mislava Oršića koji je za 6.8 miliona eura prešao u Southampton.

Oglasi

Danima su se lomili Dinamo i Southampton, Modri nisu htjeli pristati na prvu ponudu, a ona je iznosila pet miliona eura. Dinamo već ima mnogo iskustva sa Englezima, znaju kako se radi posao pa su ih i sada čekali.

Uspjeli su na kraju ostvariti cilj. vrijednost posla sa bonusima je osam miliona eura. Najveći je to transfer Dinama u historiji za igrača od 30 godina.

Ujedno su Modri uštedjeli na Oršićevim platama tri i pol miliona eura u naredne tri godine. Važeći ugovor je imao do 2025.godine.

Spominje se i odlazak golmana Dominika Livakovića koji se povezuje sa čak Manchester Unitedom, interesovanja ima i za Brunu Petkovića, dok će Dinamo zaraditi i u slučaju transfera Danija Olma te Joška Gvardiol. Gvardiol se povezuje sa velikim brojem klubova, Dinamo ima postotak od 20 posto za naredni transfer, no to se prema svemu sudeći neće desiti ove zime.

“Moj plan je da ostanem ovdje. Moram ipak pričati sa ljudima iz kluba. Ako dostignem svoj maksimum u Njemačkoj, morat ćemo vidjeti šta dalje“, rekao je prije par dan sjajni defanzivac.

Spominje se i odlazak Danija Olma iz Leipziga, koji se također povezuje sa engleskim velikanima, ali i Barcelonom, a Gvardiol je dao komentar na to.

Drago mu je da sam se vratio tu jer ima s kim pričati hrvatski. Pokušavam ga nagovoriti da ostane“, rekao je Gvardiol.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Trenutno se Gvardiol procjenjuje na tržišnu vrijednost od 75 miliona eura , a ima i dugoročni ugovor, tako da je pregovaračka moć na strani bundesligaša, koji insistira na odšteti od preko 120 miliona eura.

 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
kardinalna greška zagrebačkog kluba ...
2 0
Krivaja Zavidovići
Dinamo je iz Lila 2018. doveo na pozajmicu Gabriela Magalhãesa, sadašnjeg prvotimca Arsenala i povremenog brazilskog reprezentativca. Trebali su ga otkupiti medutim mnogo im je bilo 5-6 miliona eura koliko je Lil tražio. Gabriel uskoro postaje prvotimac Lila i za 26 miliona eura prelazi u Arsenal...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti