Livaković donio radikalnu odluku, svi su ga ubjeđivali da to ne čini: "Ovo je za mene gotovo!"
Ekskluzivno predstavljanje novih dresova hrvatske reprezentacije odrzano je u trgovackom centru City Center one East. (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Nakon svih dešavanja

Livaković donio radikalnu odluku, svi su ga ubjeđivali da to ne čini: "Ovo je za mene gotovo!"

E. Škorić

Hrvatski golman Dominik Livaković bio je jedna od žrtava nakon nereda koji su nastali završetkom utakmice Trabzonspor - Fenebahče (2:3).

Fenerbahče je nedavno slavio na teškom gostovanju s 3:2, ali je u završnici utakmice nastao pravi haos, koji je nastavljen i nakon kraja.

Naime, u jednoj situaciji se Livaković povrijedio i ležao je na terenu, ali su ga protivnički navijači gađali svim i svačim. Tom prilikom su mu "razbili" bradu. Nemile scene viđene su i kasnije, a bivšeg golmana Dinama neko je udario pesnicom u glavu.

Nakon tih dešavanja, prvi čovjek Fenera Ali Koc čak je zaprijetio istupanjem iz lige. "Dao sam ostavku na poziciju presjednika Udruženja klubova. Od sada će Fenerbahce sam odlučivati o svojoj sudbini. Od danas prekidamo veze. Ako treba otići ćemo u niži rang", kazao je Koc te nastavio:

Oglasi

"Kada donesete ovakvu odluku izbacivanje u niži rang je odmah u opticaju. Bolje je umrijeti jedan dan, nego umirati svaki dan. Ako treba igrat ćemo sezonu i otići".

Sada turski mediji donose informaciju da je Livaković nakon utakmice u Trabzonu izgovorio krupne riječi i jednostavno želio da napusti klub.

"Ovo je mjesto za mene gotovo. Želim otići", govorio je hrvatski golman, odlučan da se spakuje i da napusti Istanbul zauvijek, ali su ga iz kluba uspjeli razuvjeriti, a dan kasnije već se mnogo toga smirilo i Livaković je ipak ostao u klubu i još uvijek je član Fenera.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

On je sada stigao u Zagreb na okupljanje hrvatske reprezentacije. Unatoč svemu što se zbivalo, Livaković je nasmijan stigao u hrvatsku prijestolnicu.

Izabranike Zlatka Dalića očekuje sada prijateljski meč protiv Tunisa koji se igra u Kairu sutra. U junu slijede nove prijateljske utakmice protiv Sj. Makedonije i Portugala, a onda kreće Euro. Naši susjedi nalaze se u grupi sa Španijom, Italijom i Albanijom.

Top Komentari

fare87
Sto se nisi branio, vidio si momka kako ih marise,
1 0
Medo-Brundo
Pa naslov je pogrešan ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi