Hrvati se pitaju gdje je Livaković, nije se pojavio u mix zoni, pa stigla vijest koja se čekala!

Žrtva huliganskog napada u Trabzonu

Hrvati se pitaju gdje je Livaković, nije se pojavio u mix zoni, pa stigla vijest koja se čekala!

Endin Čaušević

Dominik Livaković sinoć je bio žrtva sramotnog ponašanja huligana Trabzonspora koji je golmana Fenerbahčea udario šakom u glavu, a javnost u Hrvatskoj je zabrinuta što nakon svega od reprezentativca te zemlje nije bilo ni traga ni glasa. Livaković se nije pojavio u mix zoni s ostatkom tima, ali zna se i zbog čega.

Potpuni haos gledali smo sinoć na meču Trabzonspora i Fenerbahčea kada su na kraju utakmice navijači domaćeg tima utrčali u teren i krenuli u fizički obračun s igračima kluba iz Istanbula.

U svemu tome najgore je prošao Livaković kojeg je jedan huligan udario šakom u glavu, a Hrvat je bio povrijeđen i prije toga.

Naime, u finišu meča dok je ležao na terenu navijači Trabzona su bacali razne predmete ka Livakoviću, a jedan od njih ga je pogodio u bradu i raskrvario. Upravo na to mjesto hrvatskog golmana je kasnije šakom udario huligan.

Nakon što je dobio udarac u glavu Livaković je uspio da ode u tunel i svlačionicu Fenera, te od tada nije bilo ni traga ni glasa od Hrvata.

Oglasi

Cijeli tim Fenerbahčea po izlasku sa stadiona morao je proći kroz mix zonu kako bi došli do autobusa, te su kamere snimile da su svi prošli pored novinara osim Livakovića za kojeg nisu znali šta se dešava.

Mnogima nije bilo jasno gdje je Livaković nestao i zašto nije s ostatkom tima prošao kroz mix zonu prilikom izlaska sa stadiona.

Ta informacija zabrinula je i javnost u Hrvatskoj pred okupljanje Vatrenih za prijateljske utakmice koje imaju u narednim danima. Svi se pitaju šta se dešava s Livakovićem i da li će se on uopšte pojaviti na okupljanju nacionalnog tima.

Ipak, iz Turske sada stižu vijesti koje će obradovati Zlatka Dalića. Na svu sreću Livaković nije ozbiljnije povrijeđen i ima ranu na bradi koja je već sanirana, te huligan koji ga je udario srećom nije pogoršao tu povredu.

Oglasi

Livaković se nije pojavio s ostatkom ekipe u mix zoni jer je ostao nešto duže da mu se ukaže pomoć i zaustavi krvarenje, te je tek naknadno sporenim putem otišao do autobusa Fenerbahčea.

Hrvatski golman se po prvi put nakon cijelog haosa pojavio u javnosti kada je tim Fenera stigao u Istanbul gdje su ih navijači ovog kluba spektakularno dočekali. S ekipom je bio i Livaković i vidjelo se da Hrvat na svu sreću nije ozbiljnije povrijeđen.

To znači da će on stići na okupljanje reprezentacije Hrvatske, te će Dalić moći da računa na njegove usluge u narednim mečevima.

Vjerovatno će Livaković nakon svega dobiti malo odmora da se oporavi jer ono što je on doživio sinoć u Trabzonu je zaista velika sramota.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, Hrvatska će nastupiti na turniru u Kairu koji će poslužiti ovom timu kao priprema za Evropsko prvenstvu, te će Dalić imati šansu da proba veći broj igrača. Hrvati će igrati u subotu protiv Tunisa, a ovisno o ishodu te utakmice će igrati za treće mjesto ili finale protiv pobjednika u meču Egipat - Novi Zeland (26. mart).

Top Komentari

plemic
nitko ga nije tjerao da ide među divljake, zapadna europa ga je čekala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi