Iz Budimpešte stiže nerealan slobodnjak: Udaljenost 30 metara i neobjašnjiva putanja

Sjajan gol je postigao Dominik Szoboszlai

Iz Budimpešte stiže nerealan slobodnjak: Udaljenost 30 metara i neobjašnjiva putanja

A. Čaušević

Na susretu Mađarske i Bugarske viđen je najljepši gol dosadašnjeg dijela kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Autor je bio ofanzivac RB Leipziga Dominik Szoboszlai.

Szoboszlai je na migačn način izveo slobodan udarac sa oko 30 metara i loptu je zakucao pod prečku od siline udarca.

Ono što je posebno impresivno je bila putanja lopte jer je šut bio savršeno precizan. Lopta je prešla tik iznad živog zida, a onda je uslijedio blagi pad te je lopta putovala pravolinijski pod prečku.

Mjesto prekida je bilo po sredini gola što je na neki način otežavajuća okolnost što dodatno pokazuje kakvu je majsoriju izveo Szoboszlai.

S obzirom na preciznost i jačinu vrlo vjerovatno ne postoji golman na svijetu koji bi zaustavio ovaj pokušaj 22-godišnjeg Mađara.

Oglasi

Slobodnjaci poput ovog i nisu česta pojava u modernom fudbalu zbog čega je ova majstorija viralna na društvenim mrežama.

Odlični veznjak je poznat po snažnom i preciznom udarcu, navikao je na sjajne golove, međutim gol protiv Bugarske mu je sigurno jedan od najljepših, ako ne i najljepši u karijeri.

Fudbaleru koji je sa 21 godinom postao kapiten reprezentacije svoje zemlje je ovo bio sedmi gol u nacionalnom dresu.  Prošlo Evropsko prvenstvo je propustio zbog povrede zato će sada dati svoj maksimum da naciju odvede na drugi uzastopni kontinentalni turnir.

Mađari su posao protiv Bugarske riješili još u prvom poluvremenu kada su postigli tri gola. Još su pogađali Vecsei i Adam za ipostavit će se konačnih 3:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Radi se o savršenom startu kvalifikacija u grupi gdje se pored Bugarske još nalaze Srbija, Crna Gora i Litvanija. 

S obzirom na odličnu formu kroz Ligu nacija, a sada i sjajan start kvalifikacija jasno je da se Mađari s punim pravom mogu nadati direktnom plasmanu na Euro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti