Klubovi će transfer potvrditi prije Božića: Szoboszlai odabrao, mnogi iznenađeni!

Mađar ide u Njemačku

Klubovi će transfer potvrditi prije Božića: Szoboszlai odabrao, mnogi iznenađeni!

Edmir Škorić

Prema t vrdnjama Sky Sportsa, talentovani mađarski reprezentativac Dominik Szoboszlai karijeru nastavlja u Njemačkoj.

Szoboszlai je, poput Erlinga Haalanda, oduševio svijet igrama u dresu austrijskog Salzburga. U jednom je trenutku bio jako blizu transfera u Milan, a željeli su ga i mnogi drugi veliki klubovi na Starom kontinentu.

Međutim, igrač je odlučio da ide u Bundesligu poput Haalanda, a potpisat će za - Leipzig. Iz jedne u drugu Red Bullovu ekipu.

Klubovi su se složili oko transfera, nedostaju samo potpis i posljednji detalji. Prema pisanju Skyja, sportski direktor Salzburga Christoph Freund boravio je ove sedmice u Leipzigu kako bi dogovorio transfer.

Sve strane žele službeno najaviti transfer prije Božića.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dvadesetogodišnji Mađar ima ugovor o oslobađanju od 25 miliona eura u ugovoru sa Salzburgom. Nedavno su Arsenal, Real Madrid i FC Bayern bili u kontaktu sa predstavnicima Szoboszlaija.

On je odlučan da pod palicom Juliana Nagelsmanna nastavi svoj nogometni razvoj, svjestan da ima dovoljno vremena da u budućnosti napravi još veće transfere.

Top Komentari

NKZ1922
Iznenadjeni? Zato jer se glupost koju ste napisali, da prelazi u Real, nije ispostavila istinitom? Evo ja sam sokiran stvarno
10 0
Vienner
Igraj za 100 maraka bolje ti je nego u sitiju i realu za milion
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi