Domžale bolje od Gorice, Ibričić i Smajlagić asistenti

Prva liga Slovenije

Domžale bolje od Gorice, Ibričić i Smajlagić asistenti

Utakmicom između Domžala i Gorice otvoreno je 32. kolo Prve lige Slovenije.

Bio je to okršaj timova iz gornjeg i donjeg dijela tabele, a Domžale su na kraju opravdale ulogu favorita i slavile s 2:1, što im je bila peta vezana utakmica bez poraza.

U prvih 45 minuta viđen je jedan gol, i to u mreži domaćih, a dvije minute prije odlaska na odmor postigao ga je Filipović kojem je prethodno asistirao bivši junior Sarajeva Semir Smajlagić.

Drugo poluvrijeme ponudilo je potpuno drugačiju sliku na terenu, domaći su dominirali, što im se vrlo brzo isplatilo. U 55. minuti stvari na početak je vratio Gnezda Cerin, da bi u posljednjoj minuti Ibričić asistirao Vuku za novi trijumf.

Ono što Ibričić pokazuje na slovenačkim terenima više i nije novost. Ovo mu je ujedno bila dvanaesta asistencija, dok je mladom Smajlagiću prva, s tim da kao napadač na kontu ima i šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Prva liga Slovenije, 32. kolo:

Domžale - Gorica 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi