Domžale šokirale Freiburg, Skenderbeu također u play offu
Foto: EPA

Ibričić strijelac za Domžale

Domžale šokirale Freiburg, Skenderbeu također u play offu

Midhat Šljivak

Slovenački predstavnik Domžale igraće u play offu Evropske lige. Oni su večeras u revanš meču trećeg pretkola Evropske lige savladali njemački Freiburg s 2:0 i s ukupnim rezultatom od 2:1 idu u play off.

Prvo poluvrijeme ovog meča nije donijelo golove, da bi u 50. minuti Domžale došle do vodstva. Dosuđen je penal, a mrežu njemačkog tima pogađa bh. fudbaler Senijad Ibričić za prednost od 1:0.

Samo devet minuta kasnije nova gol u mreži gostiju. Bizjak je ovog puta pogodio za prednost od 2:0.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa ćemo slovenački tim gledati u doigravanju za plasman u grupnu fazu takmičenja Evropske lige.

Još jedno iznenađujuće ime naći će se u play offu. Albanski Skenderbeu je nakon penala izbacio češku ekipu Mlada Boleslav (4:2), a u regularnom dijelu meča bilo je 2:1 za albanski tim.

Evropska liga, 3. pretkolo:

Domžale - Freiburg 2:0

Skenderbeu - M.Boleslav 4:2pp

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi