Donnarumma 'častio' Sampdoriju i Milanu otežao put do Lige prvaka

Poraz Rossonera u Đenovi

Donnarumma 'častio' Sampdoriju i Milanu otežao put do Lige prvaka

E. Škorić

U 29. kolu italijanske Serije A Milan je gostovao u Đenovi kod Sampdorije, gdje je poražen s 1:0.

Milan je nakon poraza od Intera doživio još jedan i Rossonerima se zakomplikovala situacija na tabeli. Rossoneri su i dalje četvrti, no evidentno je da ih do kraja čeka pakao u borbi za Ligu prvaka.

Za večerašnji poraz Rossonera isključivi je krivac mladi golman Gianluigi Donnarumma, koji je u 32. sekundi nespretno reagovao, pa je dodao loptu Defrelu, a ovaj zabija za 1:0.

Iako su to bile prve sekunde meča, zanimljivo da se do kraja više mreže nisu tresle. Šansi je bilo, na obje strane, ali ne i pogodaka, pa je Sampa upisala vrijedan trijumf pred svojim navijačima.

Imali su domaći sjajne šanse u nastavku preko Quagliarelle, koji je pogodio prečku, a u 80. minuti Donnarumma brani zicer Defrelu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Imali su i Rossoneri svoje šanse, najbolju Suso, ali dojam je da je tim Gennara Gattusa odigrao jako slab meč i da je bio potpuno nadigran na ovom teškom gostovanju.

Milanu sada slijedi uslovno rečeno lakša utakmica, pošto na San Siru u utorak dočekuje Udinese, dok će Smapdoria u srijedu gostovati Torinu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi