Otac Krzysztofa Piateka o budućnosti svog sina u Milanu: Ko zna...

Sjajni Poljak i u dresu Rossonera igra sjajno

Otac Krzysztofa Piateka o budućnosti svog sina u Milanu: Ko zna...

Milan je u januaru uspio osigurati transfer ovosezonske senzacije Serije A, Krzysztofa Piateka.

Rossoneri su za njega izdvojili 35 miliona eura, a Piatek je u novoj sredini nastavio tamo gdje je stao u Genoi. Postigao je osam golova u 10 nastupa za Milan.

Sada je o putu svog sina do zvijezda govorio Krzysztofov otac Wladislaw Piatek.

"Bio je normalno dijete, s malo više energije od ostalih, ali, sve u svemu, dobar dječak... Prvi put je otišao od kuće sa 17 godina, otišao je u Lubin. Mogao se pogubiti, skrenuti s puta, napraviti razne gluposti jer je živio sam, a svi su mu govorili da je odličan. Da nije imao veliku disciplinu, skrenuo bi s puta", izjavio je Wladislaw, pa nastavio:

"Znao sam da ga moram naučiti disciplini, uvijek sam mu govorio da mora imati poštovanja prema onima koji ga glefaju. U Cracoviji je pokazao karatker i snagu. Stavili su ga u rezervni tim na čitavu sedmicu, a on nije rekao ništa. Te subote se našao u startnoj postavi i sa dva gola odveo Cracoviju do pobjede od 2:1".

Piatek je za polusezonu u Genoi postigao 19 golova u 21 utakmici.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Svakim korakom je dobijao na samopouzdanju i u Italiju je stigao u pravom trenutku", istakao je otac danas sjajnog napadača Milana.

"Sada želi odvesti Milan u Ligu prvaka, a kada njegov ugovor istekne, 2023. godine, vidjet ćemo šta će se desiti... Krzysztof vidi promjenu kao ključni dio njegovog razvoja. Ako se Milan bude razvijao istim tempom kao i on, ako budu zajedno napredovali, nemoguće je reći kada će se njihovi putevi razići".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi