Donnarumma: Inter nikad, ali Juventus...

Mladi golman jasno poručio

Donnarumma: Inter nikad, ali Juventus...

M. Šljivak

Velika saga vodila se proteklih mjeseci oko potpisa novog ugovora Gianluigija Donnarumme s ekipom Milana.

Mladi 18-godišnji golman već sada važi za jednog od najboljih na svijetu, a tokom ljeta je odlučio da ostane član Rossonera, iako je na stolu imao mnogobrojne ponude.

Tražili su ga Manchester United, Real Madrid i Juventus, ali je Donnarumma produžio ugovor s Milanom na još četiri godine.

Na pitanje zašto je ostao u klubu sa San Sira Donnarumma je posve jasno rekao:

"Ostao sam jer je Milan moj dom. Smatrao sam da je prava odluka da ostanem ovdje", rekao je mladi golman, koji je zatim otkrio ime kluba čiji dres nikad ne bi obukao.

"Nikad, ali baš nikad ne bih prešao u Inter", pručio je Donnarumma.

Međutim, nije odbio mogućnost da u budućnosti postane član torinskog Juventusa.

Na pitanje o Staroj dami golman Milana je odgovorio površno i između redova se moglo pročitati da bi rado na gol Bianconera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Još uvijek sam pod ugovorom s Milanom. Naredne godine neću preći u Juventus", rekao je čuvar mreže Rossonera.

Mnogi italijanski mediji tvrde da će Donnarumma biti zamjena za Gigija Buffona na golu Stare dame i da bi Juve mogao angažovati 18-godišnjeg golmana već u narednoj sezoni.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije