Legendarni Zola tvrdi: Od Pjanića boljeg nema
Foto: EPA

Pohvale za bh. veznjaka

Legendarni Zola tvrdi: Od Pjanića boljeg nema

Midhat Šljivak

Legendarni italijanski fudbaler Gianfranco Zola smatra Miralema Pjanića jednim od najboljih izvođača slobodnih udaraca.

Zola je tokom karijere važio za pravog specijalistu slobodnjaka. Često je znao postići fantastične golove iz prekida, a sada smatra bh. fudbalera Miralema Pjanića za jednog od najboljih na svijetu.

"Pjanić je jedan od najboljih izvođača slobodnjaka na svijetu. Njegove majstorije mogu uporediti sa svojim. Loptu udara malo jače nego što sam to ja radio, a vjerujte da sam ja bio izuzetno precizan. Znao sam tačno kada udarim loptu da li će biti gol ili ne. Pogađao sam prvo očima", rekao je Zola, koji zna odakle je Pjanić najopasniji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pjanić je najopasniji kada je lopta 10-ak metara van kaznenog prostora. To su njegove idealne pozicije za šut", doao je legendari Italijan.

Zola je najbolje trenutke karijere imao u dresu Chelseaja, gdje je igrao čak sedam godina, a u karijeri je igrao još za Napoli, Parmu i Cagliari, gdje je 2005. godine završio karijeru.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi