Donnarumma je donio odluku: Napušta Milan!
Foto: EPA

Raiola pravi još jedan veliki transfer

Donnarumma je donio odluku: Napušta Milan!

M. Šljivak

Mladi golman Gianluigi Donnarumma odlučio je napustiti ekipu Milana.

Kako navode francuski mediji, 19-godišnji golman je donio odluku o odlasku iz redova Rossonera, a njegov novi klub biće francuski PSG.

Pregovori rukovodstva PSG-a sa poznatim agentom Minom Raiolom odavno su počeli. Sve je praktički gotova stvar i mladi Italijan će vjerovatno od ljeta postati prvi golman velikana iz Pariza.

Donnarumma ne želi više da trpi konstantne uvrede s tribina. Navijači su se okrenuli protiv njega nakon što je mjesecima odbijao da produži novi ugovor, a zatim su ga i gađali lažnim novčanicama.

Kritike ni nakon potpisa ugovora nisu prestale. Čuvar mreže Rossonera se našao pod velikim pritiskom i na kraju se odlučio na odlazak iz Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On bi na golu PSG-a trebao zamijeniti Kevina Trappa i Alphonsea Areolu, koji se nisu pokazali kao idealan izbor za pariški tim i oni pod svaku cijenu žele dovesti novog golmana.

Pored Donnarumme u konkurenciji su još golman Rome Alisson Becker i čuvar mreže madridskog Atletica Jan Oblak. Ipak, Raiola je očigledno završio posao i Donnarumma će u još jednom velikom transferu postati "jedinica" PSG-a.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi