Predsjednik PSG-a ide po osvetu: Zna se kako će kazniti Mbappea jer ne želi potpisati novi ugovor

Novac mu nije uopšte bitan

Predsjednik PSG-a ide po osvetu: Zna se kako će kazniti Mbappea jer ne želi potpisati novi ugovor

E. Čaušević

Francuski napadač Kylian Mbappe ovog ljeta mogao bi biti zvijezda ljetnog prelaznog roka jer je odbio da produži ugovor s PSG-om.

Mbappe je već nekoliko sezona jedan od najboljih igrača Parižana, ali očito je da želi novi izazov u karijeri. Ovaj mladi napadač je već nekoliko puta odbio da produži ugovor s PSG-om koji ističe narednog ljeta.

PSG želi da Mbappe i dalje ostane član ovog kluba i nudili su mu u nekoliko navrata nastavak saradnje, ali je on to odbijao.

Pojavile su se špekulacije da bi PSG zbog toga mogao prodati mladog napadača kojeg želi dovesti Real Madrid, ali francuski mediji pišu da Parižani nemaju namjeru staviti Mbappea na transfer listu.

Mediji u Francuskoj pišu da su čelnici PSG-a ljuti što Mbappe odbija novi ugovor i žele mu dodatno zagorčati život.

Navodno, predsjednik kluba Nasser Al Khelaifi odlučio je na koji način će "kazniti" Mbappea ukoliko on ne produži ugovor do početka nove sezone.

Oglasi

Naime, PSG je odlučio da će Mbappe naredne sezone biti u rosteru ekipe, ali da će svaki meč odgledati s tribina, te da neće uopšte dobijati šansu da igra bez obzira kakva je važnost u njegovoj ekipi.

Na taj način bi Mbappe bio godinu dana bez fudbala, a narednog ljeta bi mogao da ode bez obeštećenja jer mu ističe ugovor.

Sličnu stvar prije nekoliko godina napravio je Adrien Rabiot kada je pola godine pred istek ugovora odbio da produži ugovor, a onda je većinu utakmica odgledao s tribina i nakon toga otišao je u Juventus.

PSG bi ovog ljeta sigurno mogao zaraditi preko 100 miliona eura prodajom Mbappea, ali čini se da Al Khelaifiju novac nije toliko važan jer mu je bitnije da se osveti Mbappeu ukoliko ne prihvati ono što mu klub nudi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe je u PSG stigao na ljeto 2017. godine iz Monaca za čak 145 miliona eura i pokazao se kao odlično pojačanje.

Ovaj 22-godišnji napadač u dresu Parižana je do sada odigrao 171 utakmicu i zabio je čak 132 utakmice i upisao je 61 asistenciju.

Promo

Top Komentari

JuventinoBK
Tako je kazni gnjidu malu! Ne daj mu nikako da igra, smece odurno!!!
6 9
ArmiNN
Uredu je sve,Mbape je zvijer ali igrač koji je dao 0 golova na Euru(ali takva kao zvijezda) većinu golova daje osrednjim ekipama iz Francuske lige i većinu ustv uvjek u LP ispadnu od bilo koga,sad to da vrijedi tolike milione i još se dizat da si veci od kluba sramotno,a vidi se na njemu da se je digao u zvijezde,al posle Eura cijena se polovi isk
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi