Donnarumma seli iz Milana, poznata nova destinacija?
Foto: EPA

Javljaju italijanski mediji

Donnarumma seli iz Milana, poznata nova destinacija?

Sjajni italijanski golman Gianluigi Donnarumma ovog ljeta će napustiti Milan, javlja Gazzetta dello Sport.

Donnarumma je ponikao u Milanu i u međuvremenu se prometnuo u jednog od najtalentovanijih mladih golmana na svijetu, a sve njegove vrhunske izvedbe na kraju, očekivano, nisu prošle nezapaženo.

Brojni bi klubovi željeli da, ako je ikako moguće, dovedu Donnarummu u svoje redove, a da bi moglo doći do transfera na kraju sezone uvjerena je i kultna Gazzetta dello Sport.

Sredinom sljedeće godine Donnarummi ističe ugovor sa Milanom, tako da su Rossoneri faktički primorani da ga prodaju kako bi na njemu zaradili, a sljedeće odredište u karijeri bi mogla biti Ligue 1. Navodno je tamošnji Paris Saint-Germain voljan da otkupi ugovor te je u ovom trenutku i glavni favorit, mada nije isključena ni opcija odlaska u Premier ligu, gdje bi se sam igrač volio okušati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Premda je napunio tek 21 godinu, dosad je Donnarumma u dresu Milana zabilježio skoro 200 nastupa i pritom postao 'jedinica' i u reprezentaciji Italije.

Njegova tržišna vrijednost se procjenjuje na 55 miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi