Ne samo na terenu, Girona u januaru pravi i veliki "boom" na transfer tržištu!
Girona želi da dovede u stranu sklonjenu zvijezdu Manchester Uniteda.

Želja je poznati Nizozemac

Ne samo na terenu, Girona u januaru pravi i veliki "boom" na transfer tržištu!

Eldar Ganibegović

Ekipa Girone pravo je osvježenje ove sezone u La Ligi. Osim što prave dar-mar na travnjaku, isto bi migli uraditi i kada je riječ o transferima i to već u januaru.

Decembar je mjesec, a na vrhu španske Primere je ni manje ni više no Girona. Ko se tome nadao na početku sezone?

Sjajno je ovaj katalonski tim igrao protiv ekipa koje su pozicionirane ispod šestog mjesta, a prvi tim koji je uspio savladati iz top 6 bila je Barcelona za vikend i to s 2:4.

Tako je Girona iskoristila kiks Reala kod Betisa (1:1), nanijela poraz Barceloni i odbojila se na prvom mjestu s dva boda prednosti. Dvije muhe jednim udarcem.

Mnogi su mišljenja da Girona neće moći izdržati do kraja sezone i da neće postati prvak Španije. Govorili su tako i za Leicester City, zar ne?

Svjesni su i u Gironi da im trebaju nove snage, pa tako već u januaru žele da dovedu pomalo zaboravljenu i u stranu sklonjenu zvijezdu.

Oglasi

Girona se pojačava iz Manchester Uniteda?

Naime, želja čelnika Girone je Donny van de Beek. Radi se o nizozemskom veznjaku, koj ije apsolutno zanemaren od strane stručnog štaba na Old Traffordu.

Fabrizio Romano je objavio kako u utrci za potpis ovog fudbalera vodi Eintracht iz Frankfurta, no ne bi trebalo biti iznenađenje ako njemačkom timu Girona pomrsi planove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, ovaj 26-godišnjak ugovor s Manchester Unitedom ima do ljeta 2025. godine što bi također trebalo da bude olakšavajuća okolnost za klubove koji ga žele dovesti.

On je na Old Trafford stigao iz Ajaxa za 39 miliona eura, a koliko na njega ne računaju dovoljno govori da je ove sezone igrao samo 21 minut. Trenutno mu se vrijednost procjenjuje na deset miliona eura. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi