Đorđević: Ostaje žal, ali i bronza bi bila uspjeh
Foto: EPA

Selektor Srbije se okreće Francuskoj

Đorđević: Ostaje žal, ali i bronza bi bila uspjeh

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević je nakon utakmice sa  Litvanijom istakao da njegovi momci moraju izvući pouke iz poraza.

Litvanija je u dramatičnoj utakmici slavila sa 67:64 i sada joj predstoji finale sa Španijom, dok će se Srbija u susretu za treće mjesto sastati sa Francuskom.

"Litvanija je ekipa koja zna kako se igraju ovakve utakmice i čestitam im na pobjedi. Nismo odigrali baš najpametnije, stalno smo tražili veliku trojku koja će riješiti meč u našu korist. Istina, ona nije htjela ući kao na prošlim utakmicama", rekao je Đorđević, dodavši:

"Sada se moramo okrenuti sljedećem protivniku. Protiv Francuske moramo odigrati najbolju utakmicu, jer želimo uzeti medalju koja nam je bila imperativ. I bronza bi bila dobar rezultat".

Prokomentarisao je Đorđević i posljednji napad na utakmici, kada se Bogdanović okliznuo i promašio šut za produžetak.

"Možda bi bilo bolje da je stao i da smo pokušali za tri poena, tako da pogodimo za čistu pobjedu, ali sada je kasno. Ostaje možda žal za tim završetkom, mogao je on biti i drugačiji", rekao je selektor Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije