Dortmund slavio u derbiju protiv M'gladbacha i izjednačio se na tabeli sa Bayernom
Borussia Dortmund je slavila uz dva poništena gola

Domaći su uz dosta sreće prekinuli niz od tri remija

Dortmund slavio u derbiju protiv M'gladbacha i izjednačio se na tabeli sa Bayernom

S. Pašalić, foto: EPA

Borussia Dortmund je u 8. kolu Bundeslige u derbiju ugostila Borussiju Monchengladbach i slavila sa 1:0.

Gosti su bili vodeći tim lige i željeli su upisati i petu pobjedu zaredom, a iako je Dortmund bolje otvorio meč, Monchengladbach je prvi mogao do vodstva u 27. minuti kada je Lainer imao veliku priliku, ali je golman Burki odbranio njegov šut.

Dvije minute kasnije Embolo je imao novu priliku, ali je Burki ponovo bio na visini zadatka.

U 33. minuti je Dortmund postigao gol kada je Hazard bio strijelac, ali je on nakon asistencije VAR-a poništen zbog ofsajda.

Monchengladbach je prije kraja poluvremena ponovo mogao do vodstva kada je u 41. minuti Embolo drugi put imao priliku da postigne gol, ali je Burki još jednom sjajno intervenisao.

U nastavku su domaći krenuli nešto bolje i stigli do vodstva u 58. minuti kada Marco Reus pogodio na asistenciju Hazarda za 1:0.

Nakon toga su gosti krenuli po izjednačenje i dominirali su na terenu, a domaći su u 71. minuti ostali i bez prvog golmana nakon što je Burki zbog povrede morao napustiti teren, a zamijenio ga je Hitz.

Najbolju priliku za goste nakon toga je imao Kramer u 77. minuti, ali je nakon njegovog šuta lopta otišla malo pored stative.

Dortmund je u 85. minuti postigao gol za 2:0, ali je on još jednom bio poništen zbog ofsajda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U 88. minuti je Neuhaus imao sjajnu priliku da donese gostima izjednačenje, ali je njegov šut sa dva metra odbranio Hitz.

Do kraja se rezultat ipak nije promijenio pa je Borussia Dortmund nakon tri remija konačno stigla do pobjede i sada se sa 15 bodova izjednačila na tabeli sa Bayernom.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi