Došao kao nepoznanica, pokazao se kao puni pogodak: Podatak o Manevu zvuči nestvarno za bh. uslove

Makedonac komanduje odbranom Veleža, navijači prezadovoljni

Došao kao nepoznanica, pokazao se kao puni pogodak: Podatak o Manevu zvuči nestvarno za bh. uslove

S. Mlaćo

Nakon velike proslave povratka u Premijer ligu, za FK Velež je uslijedio veliki šok na otvaranju nove sezone u bh. eliti.

'Nula' nakon tri kola bacila je euforične navijače u očaj, a mnogi su Rođenima predviđali ekspresan povratak u 'bh. cvajtu'.

Sasvim očekivano temperamentni Ibro Rahimić je napustio klupu, te se očekivao pozitivni šok. Ključ u ruke za taj posao dobio je ambiciozni Feđa Dudić.

Brzo je Dudić odradio veliki posao, psihološki digao ekipu i vratio Zvoniću, Bobiću, Fajiću i društvu vjeruje u sebe, te je krenula žetva bodova. Za sada su na 25 u veoma lijepoj situaciji i na do nedavno nezamislivom osmom mjestu.

Kao šlag na tortu došla je jučerašnja pobjeda nad Željezničarom (0:2) u kojem je Velež pokazao da ima kvalitet za Premijer ligu, kvalitetnog i ambicioznog trenera, te nogometaše koji imaju snage i znanja da na Grbavici želji 'ukradu' jesenju titulu i nanosu pomalo i bolan poraz.

Dudić je na klupi Veleža debitovao u remiju protiv Slobode na Tušnju (0:0), a na istom meču pravo nastupa je stekao i 26-godišnji Makedonac Kosta Manev.

Manev je bio nepoznanica za bh. sportsku javnost, navijače Veleža, te samog Dudića i kolege u stručnom štabu, ali brzo se dalo vidjeti da se radi o klasi više kada je elitni rang bh. nogometa u pitanju. Manev je nakon meča na Tušnju postao neizostavan član početne postave i u svih 16 utakmica ubilježio je 90 minuta.

Pomalo nevjerovatno zvuči da kao štoper nije dobio nijedan žuti ili crveni karton, što jasno govori o njegovim kvalitetama, ali i disciplini u igri, odgovornosti, te navijači Veleža opravdano mogu reći da je lopta u njegovim nogama 'sigurna kao u sefu'.

Manev je u Mostar stigao iz Vardara, a prema podacima sa InStata, jedan je od od najboljih štopera lige. U dosadašnjem dijelu prvenstva prosječni index učinkovitosti makedonskog defanzivca je 223.

Prema istom, najbolju partiju pružio je u gostujućoj pobjedi nad Čelikom (0:2). Njegova partija ocijenjena je indexom 267.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Manev je prije Vardara, nastupao u Finskoj i to za Kemi Kings, FC Inter, FC Honka, FC Viikingit, PK-35, Klubi 04...

Važeći ugovor sa Rođenima ima do kraja ove sezone.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adaStolac
Davno sam ja rekao najjaci stoper lige. Preiskusan i jako siguran igrac.
10 0
zakeroni
Kosta osta nama dosta! VFC
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi