"Došao sam u šest, ali bilo je kasno, Ronaldo je već bio tu..."

Carlos Tevez se prisjeća dana iz Manchestera

"Došao sam u šest, ali bilo je kasno, Ronaldo je već bio tu..."

Edmir Škorić

Carlos Tevez je imao priliku da igra zajedno s Cristianom Ronaldom i impresioniran je viđenim.

Argentinski napadač je s Ronaldom bio zajedno u Manchester Unitedu, a sada otkriva neke stvari za koje manje - više svi znamo kada je Portugalac u pitanju.

"Ako bismo imali trening u devet sati, Ronaldo bi bio sat ranije tu. Ista stvar se događala i ako bi trening bio u sedam ujutro. Jednog dana sam stigao u šest ujutro u trening centar kako bih došao prije njega, no uzalud - on je već bio tamo, iako i dalje spava", izjavio je Tevez.

Gdje god da je igrao, saigrači su bili "zaprepašteni" stavom i figurom Ronalda, koji i danas sa 34 godine djeluje spremnije od igrača koji imaju 10-ak godina manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegova radna etika ga je dovela do osvajanja čak tri Zlatne lopte, do 4 evropske Zlatne kopačke, do priznanja za najboljeg igrača godine u svijetu, u Evropi, ali i do osvajanja svih mogućih klupskih priznanja, kako u engleskoj Premier ligi, tako i u španskoj Primeri, pa i na međunarodnom klupskom nivou.

Sportista je u punom smislu riječi i jedan od najboljih primjera mladim naraštajima u tom pogledu.

Top Komentari

burazengija
3 zlatne lopte ?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije