Ronaldo: Sretan sam, mi smo Juventus i borimo se do kraja

Portugalac nakon gola za pobjedu

Ronaldo: Sretan sam, mi smo Juventus i borimo se do kraja

Juventus je sinoć nekako uspio savladati "žilavu" Genou koja je uspješno branila 1:1 na Allianz Areni sve do samog finiša susreta.

Genoa je od početka drugog poluvremena bila se desetoricom, da bi se omjer snaga poravnao malo pred istek regularnih 90 minuta kada je pocrvenio i Rabiot.

Činilo se da će Genoa odnijeti veliki bod iz Torina, ali je u sudijskoj nadoknadi Ronaldo prvo izborio penal, pa onda isti i realizovao za pobjedu Juventusa od 2:1.

Naišli su Ronaldo i sudije meča na dosta kritika zbog penala nakon minimalnog kontakta Sanabrije i Portugalca, ali sjajni napadač Stare dame ne mari za to već ističe da je sretan što je njegov tim konstantno vršio pritisak na protivnika.

"Jako sam sretan", rekao je Ronaldo za Sky Sport Italia nakon utakmice, pa nastavio:

"Bio je ovo jako težak meč protiv organizovanog tima, ali mi smo Juventus, naš moto je da se borimo do kraja... Jako smo sretni sa tri boda, stvorili smo puno šansi i zaslužili pobjedu".

Juventus se pobjedom ponovo vratio na prvo mjesto, preskočio je Inter.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To što je Inter bio ispred nas na tabeli je bio dodatni stimulans", poručio je Ronaldo.

Inače, Ronaldo je uspio zatresti mrežu Genoe i koji trenutak prije penala, ali je njegov gol opravdano (nakon intervencije VAR-a) poništen zbog ofsajda.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonicas
Na ALLIANZ ARENI? HAHAHA
0 1
muxa
Pa stadion se zvanično i zove Allianz Arena :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi