Došao u Ajax, pa ispričao da je prošao pakao: 'Ubijalo me ispočetka, htio sam da idem kući i plačem'

Lisandro Martinez govorio o prvim danima u Amsterdamu

Došao u Ajax, pa ispričao da je prošao pakao: 'Ubijalo me ispočetka, htio sam da idem kući i plačem'

Edmir Škorić

Lisandro Martinez uspio je nametnuti se u Ajaxu, no priznao je u jednom intervjuu da je bilo jako teško prilagoditi se načinu nogoemetnog stila u Amsterdamu.

Ajax je oduvijek važio za ekipu koja igra lijep i atraktivan nogomet i stvara izuzetne igrače, ali nije nimalo lako primijeniti tu filozofiju. Martinez je imao ogromne probleme kada je tek stigao.

"Imao sam užasno vrijeme u Ajaxu, kada sam tek stigao. Sve je sasvim drugačije. Različit intenzitet, različita igra. U početku sam se osjećao kao da idem kući plakati svakog dana. Igrač sam koji voli da ima loptu u nogama, ali kada su me tjerali na dodir ili dva, ubijali su me. Bilo je nevjerovatno koliko sam kasnio i koliko je bilo teško prilagoditi se toj vrsti igre", otkrio je Martinez.

Argentinski veznjak ima samo 22 godine i u Ajax je došao iz Defense u ljeto 2019. godine, a ponikao je u Newell's Old Boysima.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Za momčad Ajaxa do sada je u svim natjecanjima skupio 41 nastup i postigao je dva gola uz jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi