Ajax već doveo zamjenu za Matthijsa de Ligta
Defensa y Justicia bi od Ajaxa trebala dobiti oko 7 miliona eura za Martineza

Argentinac potpisao četverogodišnji ugovor sa holandskim klubom

Ajax već doveo zamjenu za Matthijsa de Ligta

S. Pašalić

Ajax je objavio kako je Lisandro Martinez postao novi član holandskog kluba.

21-godišnji stoper, koji također može igrati na lijevoj strani je bio član argentinskog kluba Defenca y Justicia potpisao je četverogodišnji ugovor s opcijom produženja na petu sezonu nakon što je u ponedjeljak završio medicinski pregled.

On je odigrao ključnu ulogu u Defensi 2018. godine kada su završili na drugom mjestu u Primera Division sa četiri boda zaostatka za Racingom, a debitovao je za reprezentaciju Argentine u martu kada je nastupio protiv Venecuele.

Direktor Ajaxa Marc Overmars rekao je da se od Martineza u Amsterdamu očekuje mnogo toga.

"Martínez je igrač koji može igrati na više mjesta u zadnjoj liniji. On je stoper koji želi igrati prema naprijed. On donosi određeni mentalitet koji možemo dobro iskoristiti ovdje, usporediv s onim što pokazuje njegov sunarodnjak Nico Tagliafico"

"Lisandro je još uvijek mlad, pa očekujemo da će se u narednim godinama dalje razvijati u još boljeg igrača.", dodao je Overmars.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi