Došlo je vrijeme za rastanak: Abramovič prodaje Chelsea?
Abramovič pred velikom odlukom (Foto: EPA)

Rus odlučio da ode iz kluba

Došlo je vrijeme za rastanak: Abramovič prodaje Chelsea?

Midhat Šljivak

Ruski tajkun Roman Abramovič navodno razmišlja o prodaji ekipe Chelseaja.

Kako navodi britanski The Times, Ambramovič je spreman prodati londonski klub nakon što su mu vlasti u Velikoj Britaniji odbile izdati boravišnu vizu zbog koje je izgubio pravo na poslovanje u ovoj zemlji.

Prvi potez Abramovič je napravio tako što je zamrznuo projekat rekonstrukcije stadiona Stamford Bridge u koje je bio spreman uložiti 570 miliona eura.

Klub je ovu odluku jučer potvrdio na zvaničnim stranicama, a kao razlog se navela "nepovoljna klima za ulaganje" i obustavljeni su apsoltuno svi planovi oko rekonstrukcije.

The Times navodi kako je ruski biznismen jako blizu odluke da proda klub, a cifra koju će tražiti je najmanje 1,2 milijarde eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Abramovič je Chelsea kupio 2003. godine za 160 miliona eura i za 15 godina u klubu uložio je 1,14 milijardi eura.

Za vrijeme njegovog vođenja tima Chelsea je osvojio pet naslova prvaka Engleske, Ligu prvaka, Evropsku ligu, pet trofeja FA Kupa i tri trofeja Liga kupa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi