Niko ga ne želi više od njih: Icardi pred ogromnim transferom
Foto: EPA

Argentinac seli u London?

Niko ga ne želi više od njih: Icardi pred ogromnim transferom

M. Šljivak

Napadač Intera Mauro Icardi (25) ovog ljeta je vjerovatno najtraženiji napadač svijeta.

Nakon još jedne odlične sezone u dresu Nerazzurra interes za fantastičnog Argentinca je dodatno povećan, ali ni Inter ga se ne želi prelako odreći.

Najavili su pregovore sa Maurom i njegovom suprugom i agentom Wandom Narom, ali današnje izdanje Corriere dello Sporta donosi vijest kako bi Icardi mogao završiti u londonskom Chelseaju.

Plavci su spremni izdvojiti 110 miliona eura za Icardija, koliko je odštetna klauzula u ugovoru argentinskog fudbalera, koja vrijedi do jula.

Ipak, Icardi će put Londona samo ako Maurizio Sarri preuzme tim sa Stamford Bridgea. Italijanski stručnjak je već danima u pregovorima sa čelnicima londonskog tima i odluka o njegovom angažovanju trebala bi biti donijeta jako brzo.

Sjajni napadač bi trebao postati njegovo prvo pojačanje u Chelseaju, a ostaje da se vidi hoće li do toga zaista na kraju i doći.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Icardi je protekle sezone bio najbolji strijelac Serije A uz Ciru Immobilea sa 29 postignutih golova u 34 utakmice.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi