Došlo vrijeme za rastanak: Šimunović ima novi klub?

Napušta Celtic

Došlo vrijeme za rastanak: Šimunović ima novi klub?

Jozo Šimunović, fudbaler koji je odbio nastupati za BiH, pred transferom je u Francusku.

Posljednjih godina ovaj hrvatski defanzivac nastupa u Škotskoj za Celtic, no ako je suditi prema onome što pišu u susjedstvu, došlo je vrijeme za rastanak.

Za Šimunovićeve usluge interesovalo se nekoliko klubova, posebno se govorilo o Alavesu, međutim svoju karijeru navodno će nastaviti u Ligue 1, tačnije u tamošnjem Lilleu.

Još nije poznat iznos za koji će Šimunović preseliti u novi klub u kojem će mu, između ostalog, društvo praviti i dojučerašnji Hajdukovac Domagoj Bradarić.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Priča o Šimunoviću i reprezentaciji BiH dobro je poznata ovdašnjoj javnosti. Defanzivac Celtica je dao riječ tadašnjem selektoru Mehmedu Baždareviću da će igrati za BiH, odazvao se i na poziv, ali kasnije je otkazivao dolaske i na koncu poručio da njegovo srce, ipak, kuca za Hrvatsku.

Postupio je u neku ruku Šimunović i ispravno, smatrao je kako ne bi bilo u redu uzimati mjesto igraču kojem bi dres BiH značio više nego njemu, a kako sportsko državljanstvo više nema pravo mijenjati za njega je nedostižna postala i reprezentacija Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi