Bizarnije od ovog ne može: Jozo Šimunović suspendovan na dvije utakmice

Zbog crvenog kartona u prijateljskom meču

Bizarnije od ovog ne može: Jozo Šimunović suspendovan na dvije utakmice

E. Čaušević

Fudbaleri Celtica plasirali su se u drugo pretkolo Lige prvaka nakon što su s ukupnih 5:2 u dvomeču bili bolji od Sarajeva.

Bordo tim je ostavio veoma dobar dojam u dvomeču protiv prvaka Škotske, dok navijači Celtica baš i nisu zadovoljni kako je izgledao njihov tim. Na udaru se najviše nalazi trener Neil Lennon u kojeg i nemaju previše povjerenja.

Novi udarac Celtic je doživio danas nakon što je Jozo Šimunović suspendovan na dvije utakmice. Šimunović neće igrati na otvaranju škotskog Premiershipa i to zbog direktnog crvenog kartona na prijateljskoj utakmici.

Šimunović je zbog žestokog starta na meču protiv St. Gallena dobio direktan crveni karton i nije ni slutio da će ga to itekako koštati. FS Švicarske je uputio žalbu škotskom Savezu zbog Šimunićevog ponašanja na prijateljskom meču i na kraju je ovaj defazivac kažnjen.

Škotski FA je objavio danas da je Šimunović suspendovan na dvije utakmice, odnosno neće igrati u prva dva kola nove sezone škotskog Premiershipa. Zaista je rijetko da igrač zbog crvenog kartona u prijateljskom meču na kraju bude kažnjen.

Top Komentari

amadeus21
Ovaj baš nema ni grama mozga
2 0
teddy sheringham
Balvan. I nek ne igra za BiH.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi