Dosta iznenađenja: Najviše novca u januaru na pojačanja potrošio klub iz Bundeslige

Bogataši "mirovali"

Dosta iznenađenja: Najviše novca u januaru na pojačanja potrošio klub iz Bundeslige

A. Čaušević

Zimski prijelazni rok u najjačim ligama Evrope je okončan prošle sedmice, a najbogatiji klubovi Starog kontinenta su bili relativno mirni. 

Lista od pet klubova koji su potrošili najviše novca je puna iznenađenja, a interesantno najviše je na nove igrače uložio klub iz Bundeslige.

Naime, berlinska Hertha je na nove igrače potrošila 78 miliona eura. Stigli su Piatek iz Milana (27 miliona), Tousart iz Lyona (25 miliona), Cunha iz RP Leipziga (15 miliona) i Ascacibar iz Stuttgarta (11 miliona).

Naredni na listi je Napoli. Partenopei su već sada završili nekoliko transfera za ljeto. Petagna i Rrahmani će stići na kraju sezone, a sada su se ekipi priključili Lobotka, Demme i Politano. Koštali su 65.5 miliona eura.

Monaco je uložio 65 miliona eura na nekoliko izuzetno talentovanih fudbalera. Redovima Kneževa su se priključili: Tchouameni, Youssouf Fofana, Marcelin, Pavlović i Majecki. Posljednja dvojica će do kraja sezone ostati u Partizanu, odnosno Legiji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Četvrti na listi je Manchester United koji je 55 miliona eura potrošio na samo jednog igrača. Nakon silnih pokušaja Bruno Fernandes se konačno priključio Crvenim Đavolima. Na Old Trafford je stigao i Ighalo, ali se radi o posudbi.

Među pet timova koji su najviše potrošili tokom zime je i fenjeraš La lige. Espanyol je u januaru uložio 40.5 miliona eura s namjerom da ostane u društvu najboljih. Stigli su Raul de Tomas iz Benfice (20 miliona), Embarba iz Raya Vallecana (10 miliona), Cavrera iz Getafea (9 miliona) i golman Olazabal (1.5 miliona).

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi