Dosta polemike izazvalo "radovanje" Simonea Zaze

Ljut ili?

Dosta polemike izazvalo "radovanje" Simonea Zaze

Edmir Škorić

Proslava gola napadača Valencije Simonea Zaze protiv Betisa izazvala je dosta polemike.

Zaza je postigao prvijenac u 2018. godini u dresu Valencije i 11. u La Ligi u 2:0 pobjedi nad Betisom. No, obzirom da ga nije proslavio, odnosno da je prstima gestikulirao na brbljanje, počele su glasine kako je na ovaj način iskazao nezadovoljstvo i na neki način ušutkivao pojedince koji mu nisu previše vjerovali u posljednje vrijeme.

"Igrao sam svaku utakmicu kao starter, a onda sam preselio na klupu i nešto sam morao učiniti. Bio sam presretan zbog gola i nije istina da sam nesretan u klubu. Moj način proslave jednostavno je bila privatna šala s mojim ocem, tako da ne trebate se brinuti", poručio je Zaza, koji se potom osvrnuo i na smrt svog prijatelja Davidea Astorija (31).

"Astori? Poznavao sam ga dobro i bio sam jako tužan kada sam saznao šta se dogodilo. Situacija je jako teška, neka Davide počiva u miru", dodao je italijanski napadač.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon sinoćnje pobjede njegova Valencia je zadržala četvrto mjesto ispred Seville i se je bliže ostvarenju velikog cilja, a to je igranje u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi