Douglas Costa je krivac, Buffon neopravdano isključen

Snimak kao dokaz

Douglas Costa je krivac, Buffon neopravdano isključen

E. Škorić

I dalje se govori o kontroverznim odlukama Michaela Olivera u revanšu četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Juventusa.

Juve je vodio 3:0 u Madridu, a onda je dosuđen penal za domaće u 93. minuti zbog faula Benatije nad Vazquezom, a u nastavku je uslijedilo naguravanje sudije s igračima Juventusa. Oliver je odlučio potom da isključi Buffona.

Međutim, snimak koji se pojavio dokazuje da je Douglas Costa zapravo udario sudiju, a ne Buffon.

Podmukli potez Coste koštao je na kraju Buffona, a možda i Juve, jer ko zna, možda bi legendarni golman uspio zaustaviti penal Cristiana Ronalda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Douglas Costa je kao malen i vrckav uspio da pobjegne nakon udaranja Olivera, pa je ovaj zaključio da bi to mogao napraviti Buffon i neopravdano ga poslao u svlačionicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi