Navijači slavnog kluba u delirijumu: Ovog ljeta stiže Buffon?

Argentinci žele angažovati italijansku legendu

Navijači slavnog kluba u delirijumu: Ovog ljeta stiže Buffon?

E. Škorić

Legendarni Gigi Buffon (40) nedavno je ostao bez polufinala Lige prvak i to tako što je isključen u nadoknadi vremena u revanš meču četvrtfinala između Reala i njegovog Juventusa.

Kao da je proklet Buffon posljednjih godinu-dvije. Nije uspio da ode na Svjetsko prvenstvo, izgubio je od Real Madrida finale Lige prvaka s primljena četiri gola, sada je isključen u 93. minuti zbog prigovora u eliminaciji Stare dame...

Dakle, Buffon pri završetku karijere doživljava uglavnom ružne stvari i pitanje je ima li snage nastaviti da brani, ali navodno je raskrstio s Juventusom i od ljeta će biti slobodan. Ukoliko se odluči ostati u nogometu, neće imati problem s izborom, jer je jasno da većina timova želi na svom golu.

Sada se pojavila zanimljiva vijest kako je Boca Juniors odlučila da ponudi ugovor Buffonu, pošto se nada da će ovaj otići iz Torina. Nakon transfera Carlosa Teveza i Rodriga Bentancura, u Boci smatraju da imaju isuviše dobre odnose s čelnicima Juventusa i žele da u Argentinu dovedu slavnog golmana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Boci 7. avgusta počinje Copa Libertadores i navijači slavnog argentinskog kluba se nadaju da će u tim mečevima na golu braniti legendarni italijanski golman, kojeg bi Juve mogao zamijeniti sa Willyjem Caballerom ili Sergijom Romerom, a tu je i mladi Wojciech Szczesny.

Kako god, bilo bi zanimljivo vidjeti Buffona u Južnoj Americi. nakon što je proveo skoro 25 godina u Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti