Allegri: Hvala Pjaniću što se povrijedio!
Trener Juventusa se nakon pobjede posebno zahvalio Pjaniću.

Trener Juventusa nakon meča

Allegri: Hvala Pjaniću što se povrijedio!

Trener Juventusa Masimiliano Allegri imao je veoma zanimljivu izjavu nakon pobjede njegovog tima protiv Sampdorije.

Stara dama je pobijedila Sampdoriju sa visokih 3:0 u okviru 32. kola Serije A, a briljirao je Brazilac Douglas Costa sa čak tri asistencije. Zanimljivo, Costa nije počeo ovu utakmicu, već je ušao pred kraj prvog dijela umjesto povrijeđenog Pjanića.

Trener Allegri se nakon meča zahvalio Pjaniću što se povrijedio i što ga je primorao da uvede Costu.

"Moram se zahvaliti Pjaniću, jer me je njegova povreda natjerala da napravim izmjenu", rekao je Allegri kroz osmijeh nakon meča za Mediaset Premium i dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bio mi je plan da uvedem Costu u igru, ali ne tako rano. Sampdorija je igrala dobru odbranu i branila je središnji dio, tako da smo morali ići po krilima i ubacivati. Želim se zahvaliti svima danas jer nije bilo lako pobijediti nakon onakvog iskustva u Ligi prvaka. Igrali smo fokusirano, smireno i pametno. Onda je Pjanić napravio ostalo! On je imao probadanje u predjelu bedra i bilo je najpametnije napraviti izmjenu", poručio je Allegri.

Podsjetimo, Juventus sada ima čak šest bodova više od drugoplasiranog Napolija kojeg narednog vikenda dočekuje u Torinu. Mnogi upravo zbog tih podataka smatraju da je Scudetto već gotov.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi